"Уембли" приема финалите на Евро 2020, България няма да домакинства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:02 / 20.09.2014
455
България не е сред домакините на европейското първенство през 2020 година. Това стана окончателно ясно, след като Мишел Платини и компания обявиха градовете-домакини на надпреварата. Полуфиналите и финалът на Евро 2020 ще се проведат в Лондон - на "Уембли", а Германия е основният фаворит за Евро 2024. Това стана ясно на церемонията, която се състоя в Женева.

Това значи, че мачът за европейската титла след 6 години ще се играе в английската столица на "Уембли". За първи път в историята първенството ще се провежда в повече от една или две държави.

Привилегията да посрещнат три мача от груповата фаза и по един 1/4-финал се падна на Мюнхен, Баку, Санкт Петербург и Рим. По три мача и един 1/8-финал пък ще има в Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща, Брюксел и Глазгоу.

България беше сред 19-те кандидати за домакинство, като нашата страна беше заявила Националния стадион "Васил Левски". От УЕФА обаче прецениха, че не бива да гласуват доверие на българите. Преди малко повече от седмица шефовете на европейския футбол излязоха с отрицателен доклад относно кандидатурата на София.

Другите градове, които не попаднаха сред 13-те финалисти са: Минск, Йерусалим, Скопие, Стокхолм и Кардиф.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).