Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Рекорден брой от 59 автомобилисти ще вземат участие в 13-то издание на рали "Писта Бургас".
Автор: Екип Burgas24.bg 19:18 / 24.09.2014Коментари (0)993
©
Рекорден брой от 59 автомобилисти ще вземат участие в тазгодишното 13-то издание на рали "Писта Бургас". Бройката съобщи организаторът на надпреварата Радко Петров по време на пресконференция проведена днес.

Ралито, което е трети кръг от националния шампионат ще бъде проведено на 27-ми и 28-ми септември (събота и неделя) на трасето, разположено на надлеза Владимир Павлов в Бургас.

"Много сме доволни от бройката на записалите се състезатели, която е 59. Тя е рекордна, въпреки че дами няма. Само за сравнение на първия кръг във Велико Търново участваха 38 състезатели на втория кръг в Плевен участваха 20 автомобилисти", каза Радко Петров.

По традиция състезателите ще мерят сили разделени в три групи -група "Спорт", група "Туринг" и група "Макси".
Официалната квалификация за трите групи започва в 12,00 часа в съботния ден, а официалното състезание ще бъде открито в 10,45 часа в неделя.

Дължината на една обиколка от трасето е 2210 метра , състезателите от всяка група трябва да завъртят по 17 тура и общо да изминат дистанция от по 37,57 километра.
В трите групи ще участват общо 14 бургаски пилоти.
Тази година организаторите са включили и нещо много интересно, което ще прикове очите на зрителите.

За първи път тази година на пистата ще бъде и автомобила който краси официалната визия на състезанието, а именно серийния спортен автомобил Peugeot RCZ с 270 конски сили, който пристигна в България преди дни специално за състезанието. "В неделния ден, след като приключат трите групи ще направим нещо ново. Състезание "Шампион на шампионите" за купата на "Пежо". В него победителите от трите групи ще се изправят един срещу друг управлявайки един и същ автомобил -"Пежо", които ще бъде осигурен от нашия спонсор.

 Всеки от тримата първенци ще завърти по три обиколки от трасето, като ще му бъде засечено време. Най-бързият ще бъде определен за "Шампион на шампионите" и ще получи трофея "Пежо". Интересното е, че в това състезание победителят от най-малката група ще може да победи един от най-силните пилоти в страната спечелил в група "Макси", каза Радко Петров.

Друго шоу за публиката ще бъде състезанието с така наречените Волкикар.

"Ще има 10 напълно еднакви автомобила с гости от Турция, като състезанието тук ще бъде част от техния шампионат. Волки кар, са автомобили направени от тръбна конструкция, направен да прилича на кола, с двигател и скоростна кутия от мотоциклет. Волкикарите са много бързи имат двигатели до 140 конски сили. Пак казвам 10 еднакви автомобила, просто очаквам страхотна битка по отсечката", каза Радко Петров.

Организаторите очакват около пистата в двата дни да се съберат над 20000 души. Входът за надпреварата по традиция е безплатен.

Новост през тази година е, че на всякъде около състезателното трасе ще има свободен интернет достъп и така всеки ще може да следи резултатите в реално време. Класиранията ще могат да бъдат следени и от привърженици на автомобилния спорт по цял свят онлайн на страницата на автомобилен клуб "Вромос" и на http://www.results-bg.com/.

Организатори на "Писта Бургас" са Община Бургас, СБА, Автомобилен клуб "Вромос", а основни спонсори на проявата са "Пежо"-Бургас, Комнет, Елиткар.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: