Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Над 130 участника на регатата "Свети Влас"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 18.07.2008Коментари (0)521
В акваторията на несебърския залив днес бе даден стартът на петата юбилейна международна ветроходна регата "Свети Влас", която е под патронажа на премиера Сергей Станишев. Над 130 участника от близо 30 екипажа се събраха на най-голямото и модерно яхтено пристанище на българското Черноморие "Марина Диневи", за да влязат в битка с морските вълни за впечатляващия награден фонд от 20 000 лева.

Стартът бе даден от Главен съдия Енчев, който пожела на участниците да плават "с пълни ветрила напред". Състезателите доказаха амбиция за победа още през първата гонка. По време на официалната церемония по откриването бе прочетен поздравителен адрес от премиера Сергей Станишев, в който той пожела на състезателните екипажи "успех, вятър в платната и окуражаваща и запалена публика". Отсъствието на патрона на състезанието, наложено поради натоварен график, бе компенсирано от други официални гости, сред които Иван Николов, кмет на Св. Влас, и Благой Филипов, председател на общинския съвет на град Несебър, както и множество зрители и любители на ветроходния спорт.

Организаторите на петата юбилейна международна ветроходна регата "Св. Влас" Общински Морски Клуб Несебър 2000 и Бенлет Марине очакват следващите два състезателни дни да бъдат също така оспорвани и интересни, както днешната първа гонка. Победителите в четирите състезателни класа ще станат известни в неделя, когато по време на церемонията по закриването ще бъдат раздадени купи и предметни награди от спонсорите BMW Ц Камор Ауто, които ще връчат купата в състезателен клас Conrad 25R, както и модна къща Денил, Карлсберг и Шарк.

Главната цел на състезателите е голямата награда за отборно класиране, Купа "Диневи". Междувременно организаторите са предвидили множество забавления за зрителите не само във водата, но и на сушата. Любителите на високите скорости ще бъдат привлечени на твърда земя от възможността за тест-драйв с BMW серия 1, 3 и 6 кабриолет. За доброто настроение на зрителите под лъчите на слънцето ще се погрижи разхлаждащия вкус на Carlsberg. След тазвечершния коктейл, организиран от домакините Dinevi Group, в неделя гости и участници ще полеят финала на състезанието в бар Magnito с подкрепата на Shark.

За добрия външен вид на организаторите и съдиите през трите дни се грижи модна къща Denyl. Регата "Св. Влас" има зад гърба си петгодишна история, като до миналата година се провеждаше под името "Victory". Петата юбилейна международна ветроходна регата "Св. Влас" се организира съвместно с БФВ и е включена в българския и международния спортен календар за ветроходни спортове. Състезанието е определено като категория А в съответствие с Кодекса на ISAF (International Sailing Federation) и се ръководи от Състезателните правила по ветроходство 2004 - 2008 г. (СПВ). Състезателното разстояние покрива дължина от 8 (осем) морски мили (1 морска миля - 1.85 км). Тази година за първи път регатата ще се проведе в четири ветроходни класа - освен традиционния Conrad 25R, участниците ще се съревновават и в по-големите: Melges 24, Килови яхти до 29 фута и Крайцерски яхти над 29 фута.

Източник: Sport1.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас
700 акробати от 17 държави са в Бургас за участие в престижен турнир с ранг Световна купа
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: