Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Фадроми изгониха студентите на НСА от плажа в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 21.07.2008Коментари (0)706
© Burgas24.bg
Студентите на Национална спортна академия "Васил Левски" отново са изгонени от плажната ивица на морската база в Несебър. Преди десетина дни на плажа, стопанисван от висшето учебно заведение, нахлуха фадроми и полиция.

Машините бяха пратени от новия стопанин на ивицата Недялко Николов. Скандалът избухна, след като кметът на Несебър Николай Димитров взе плажа от Академията и го предостави на местния бизнесмен - едноличен търговец Недялко Савов Николов.

При проведения от общината конкурс, НСА е класирана на второ място. Екшънът е част от поредицата скандали, които са свързани със собствеността на плажа. Община Несебър и НСА са в ожесточена война кой да стопанисва 10 декара плажна ивица, която ползват студентите. В момента на брега цари пълна бъркотия - няма лекар и спасители, кошчетата за боклук са претъпкани, душовете са спрени, а барчето е затворено.

Студентите не знаят дали ще могат да тренират спокойно. НСА владее плажната ивица от 1974-а година. Ширината й тогава е била 3,5 метра, а районът е бил незаселен и необработен. Академията е засадила дървета, а благодарение на буните, направени от държавата, е създаден плажът. Учебните занятия на НСА са приети със закон.

По подобен начин плажът бе обект на спорове през 2000-та година, когато според Закон за концесиите в неговия първоначален вид ивицата е била отдадена за 15 години на фирма "Федан". След серия публични скандали правителството развали концесията и през последните 4 години стопанин е НСА.

Ректорът на НСА професор Лъчезар Димитров изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов и до областния управител на Бургас Любомир Панталеев.

Димитров настоява да бъде извършена незабавна проверка и в случай, че бъдат констатирани нарушение на установените в Република България правила, нарушителите да бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.

Ректорът на НСА иска още незабавно спиране на изкопните дейности от ЕТ "Недялко Савов Николов" по "разширение" на "Морски плаж Равда-НСА" и да се забрани разрушаването, подкопаването и премахването на естествени брегоукрепителни скални масиви с използването на тежки строителни машини.

Източник: Sport1.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: