Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ватерполистите на “Черноморец” взеха бронза в младшата възраст
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 24.07.2008Коментари (0)472
Клуб по водна топка "Черноморец" извоюва втори комплект медали от финалите на държавното първенство на страната. Това стана в рамките само на десетина дни след като сребърните отличия по- рано спечели отборът ни във възрастова група момчета. В третия финален кръг за юноши младша възраст, провел се във Враца, бургаските възпитаници на треньора Петър Йонов излязоха с нагласата да грабнат вицешампионската титла. Спечелените от тях бронзови медали обаче не омаловажават успеха на нашия клуб, който само за един сезон като дебютант в първенството се утвърди сред водещите отбори в страната.

В двубоите от първата шестица отборът на "Черноморец" разпиля с разгромяващи победи съставите на "Локомотив" /Русе/ и "Нептун" /Бургас/. Русенци бяха надвити с 12:4 /4:0, 4:1, 3:2, 1:1/, а "Нептун" с 12:3 /4:0 3:2, 2:0, 3:1/. "Черноморци" нямаха проблем и в срещата със столичния "Красна поляна", в който резервите на бургаския тим се наложиха с 9:4.

В престижния мач, който бе без значение за крайното класиране, "Черноморец" отстъпи с 9:3 /3:0, 2:1, 2:2, 2:0/ от шампиона "Локомотив Никола Нанов". Битката за второто място бе спечелена от домакините "Ботев 2000" /Враца/, които се наложиха с 6:4 /2:1, 1:1, 1:1, 2:1/.
В крайното класиране на първо място е "Локомотив Никола Нанов" /Сф/, втори е "Ботев 2000", трети "Черноморец". Извън призовата тройка останаха "Локомотив" /Русе/, "Красна поляна" и "Нептун", заели съответно четвърто, пето и шесто място.

Освен в първенството за юноши младша, същият състав на "Черноморец" участва успешно и в надпреварата при по- големите във възраст юноши старша. В този шампионат момчетата на треньора Петър Йонов се класираха на пето място.

Следващият комплект медали за СКВТ "Черноморец" се очаква да бъдат спечелени от отбора в най- малката възрастова група- деца. Възпитаниците на треньора Светозар Владков са с реални шансове да се окичат със златото и да станат шампиони на България.

Източник: в. "Компас"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: