Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Бургазлия е на път да влезе в историята
Автор: Екип Burgas24.bg 11:37 / 25.11.2014Коментари (0)1264
Състезателят по джетски Кристиян Киров е на път да влезе в спортната история на България. Бургазлията заминава в края на месеца със своят екип за Тайланд, където ще вземе участие в Световния Шампионат по джетски. 

За първи път в историята на този спорт българин е допуснат за участие и това е шампиона на България в клас над 200 к.с. - Киров, състезаващ се с любимият си номер - 530. Той ще представя своя клуб "Съни Бийч Джетски Рейсинг", първият официално регистриран клуб по джетски в нашата страна. 

Подготовката на "Акулите", както е прозвището на "Съни Бийч Джетски Рейсинг" премина на местна почва и на 30 ноември отлитат за Патая, Тайланд, където състезанието се провежда вече 18 години. Квалификациите на нашия състезател са на 3 и 4 декември, а стартовете съответно на 5 (два старта), 6 и финал на 7 декември. 

Участието на Киров ще започне от квалификациите, а ако успее да ги прескочи ще може да се нареди сред 14-те най-бързи състезатели в света на джетовете в категория Runabout Novice Stock и да се състезава в четири последователни старта за титлата "Световен шампион" в тази категория.

През лятото на 2014 г. след четирите кръга от национални състезания Кристиян Киров спечели всички стартове и заслужено стана шампион на България в клас над 200 к.с., а в края на октомври Българската федерация по джетски предостави международен състезателен лиценз на Киров и съотборника му Марио Михалев. Това им даде правото за първи път да дебютират на световната сцена, където ще мерят сили с най-великите състезатели в този спорт.

JETSKI WORLD CUP 2014 е официалното име на състезанието. Организира се от 1996 г. насам и е най-престижното състезание по джетски през годината, като е признато за такова от Световната джетски федерация. Съгласно правилника на федерацията, всеки клубен отбор представлява и страна си. Всяка година броя на състезателите и страните, които представляват се увеличава. Тази година се очаква рекорден брой състезатели от над 20 различни държави!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: