Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Мениджърът на "Звездичка" по стъпките на Специалния
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 26.02.2015Коментари (0)809
©
В световен мащаб са неколцина футболните авторитети, прекратили рано кариерата си и също толкова рано да влязат ударно в треньорската професия. Възможно ли е още на 29 години да стигнеш до ниво "UEFA "B" лиценз", да те изпитват професори и да придобиеш кетап за старши треньор на професионален клуб в собствената ти дърцава?! 

На Стария континент примера е Жозе Мауриньо - Специалния. На четвърт век окачва бутонките на пирона, а три години по- късно вече има диплома за треньор. С днешна дата държи рекорда за спечелени четири шампионата- за четири години, с два различни отбора - "Челси" и "Порто". В същия период: 2002 - 2006 г, португалеца извоюва ШЛ и Купа на УЕФА. У нас той е кумир на главния треньор на ДФК "Звездичка" /Бс/ Петър Алексиев. Любопитна подробност е, че до 29 - 30 годишна възраст, професионалната им биография се припокрива. Наскоро професор Лъчезар Димитров от НСА лично подписва "Б" лиценза на Алексиев след положен изпит- теория и практика в София и Бургас.

В морския град проф. Димитров е останал приятно изненадан от уменията на децата от "Звездичка" в най- ранна футболна възраст и ревнивото придържане на треньорите към европейските методики за тренировки. Тъй като "звездичките" все още нямат старша възраст, от НСА са пожелали да изпитат Алексиев в тренировки с 17- 18 годишни юноши. Родния клуб на младия треньор - "Нефтохимик" е откликнал веднага. 

"Сравнението с големия Мауриньо е доста пресилено. Естествено, че мечтите са едни, а реалностите - други. Той не знам да се е занимавал с деца и да е бил ръководител на детски футболен клуб като моя милост - напр., но той е титан, защото постига големите постижения направо в мъжките гарнитури", пояснява бургаския треньор и в същото време разкрива за най- новия проект - самостоятелна дамска формация на бургаския тим. 

Тренировките ще са два пъти седмично на комплекса "Звездичка Арена", интерес има и записванията се извършват на място или по телефона. Тази събота от ранна утрин, "звездичките" ще са домакини на тристранен турнир- за родените от 2003- та до 2005- та година. Другите два състава са "Локомотив" /Пд/ и "Спартак"/ Вн/. Заряда и адреналина в тези възрасти е на свръх ниво- както на зеления килим, така и на трибуните сред най- верните фенове, на футболните дарования.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: