Ски звезди нарекоха "шега" и "катастрофа" условията за ски в Банско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:36 / 02.03.2015
1205
Линдзи Вон се оказа сред водещите ски звезди, които смятат, че условията за състезанията от Световната купа в Банско в последните дни са "твърде опасни".

"Това е някаква шега. Този сняг е твърде опасен за каране на ски", е цитирана от "Ройтерс" Вон след днешната алпийска комбинация.

"Трябваше да забавя през цялото трасе, защото не виждах нищо. Най-важното е, че успях да стигна до финала без да се нараня", добави Вон, която кара само в Супер Г и пропусна слалома.

Пред българските медии американката беше малко по-предпазлива в определението си за пистата, като обяви, че е трябвало да кара много "консервативно". "Сигурността на състезателките е на първо място, а днес не беше безопасно", каза тя.

Вон беше най-ощетена от променливото време на писта "Марк Жирардели". Супергигантският слалом беше спрян след първите шест състезателки и беше пуснат след повече от половин час пауза. Мъглата обаче засегна най-силно стартиращата под номер 8 Вон.

Фотографите не успяха да я хванат на пистата, като в най-добрия случай на снимките се различава нейният силует. Тя даде над две секунди и половина по-слабо време от най-бързата Анна Фенингер.

Почти същото беше положението и с номер 9 в стартовия списък Илка Стухец, която не завърши. След това се проясни.

Олимпийската шампионка от 2010 г. Виктория Ребенсбург и австрийката Никол Хосп също разкритикуваха условията.

"Беше много трудно. Пистата беше в лошо състояние, имаше дупки и снежните условия бяха катастрофа. Това не е само днес, а в трите дни тук", заяви пред "Ройтерс" носителката на Световната купа за 2007 г. Хосп.

"Не мога да разбера как беше позволено това да се случи", добави австрийката, която днес не успя да завърши слалома.

В последните два дни останалите основни състезателки критикуваха най-вече участъците с мек сняг.

Завършилата втора Тина Мазе няколко пъти обясни на пресконференцията, че е било много трудно да се кара. Тя отново спомена за участъците с мек сняг, които застрашават здравето на скиорките в скоростните дисциплини.

В събота Ребенсбург обясни пред германските медии ситуацията така: "Това не е писта за световна купа, долната част е наистина подвижна. Финалната част е мека и неравна. Ще е срам да има състезание".

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).