Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Черноморец" класира втори отбор във финалната шестица
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 02.04.2015Коментари (0)680
©
СКВТ "Черноморец" ще има втори представител в първата шестица на България. След момчетата, за място в призовата тройка в първенството на страната по водна топка ще спори и отборът във възрастова група деца, родени 2003 г и по-малки.

В квалификационния турнир от Държавното първенство възпитаниците на треньора Светозар Владков, които са по-малки от възрастта, завършиха на второ място в класирането. Те спечелиха правото да играят сред най-добрите в Топ 6, като в мачовете от група "Б" записаха две победи. Бургаските
ватерполисти разгромиха КВТ "Ботев" /Враца/ с 16:4, а срещу "Аква Спорт" /Вн/ се наложиха убедително с 13:3. В другото морско дерби срещу "Черно море 1948" домакините отстъпиха с 4:8.

"Въпреки по-малката си възраст, състезателите положиха много труд и усилия за постигане на целта-класиране в първата шестица. Доволен съм от целия отбор, но не мога да не отлича капитана Виктор Узунов, който е единственият в отбора, роден през 2013 г., Георги Митев и вратаря Александър Раднев. И тримата са с големи перспективи за развитието си. Продължаваме с подготовката, като целта пред отбора е класиране в призовата тройка," заяви Светозар Владков.

Ниската възрастова граница в детския състав на "Черноморец" е резултат от недостига на спортна база за подготовка през зимата. Това вече обаче е в миналото, като с построяването на закритите басейни в Природо-математическата гимназия и в комплекс "Меден рудник" този проблем е разрешен. При подобрените условия за работа, от ръководството на "Черноморец" вече спокойно приемат всеки желаещ да тренира.

Освен "Черноморец" от група "Б" напред продължава лидерът "Черно море 1948". От група "С" за финалната шестица се класираха "Комодор" и "Славия". С по-добрата си голова разлика "белите" елиминираха от второто място варненския "Тича", като двубоят помежду им завърши 7:7.
Квалификационният турнир в Бургас се проведе от 27 до 29 март на басейна в комплекс "Меден рудник".

За Топ 6 предстои да играят отборите от квалификационна група "А". В нея са КПС "Варна", "Ботев 2000" /Вр/, "Локомотив-Н.Н.", "Левски" и ЦСКА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: