Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Състезатели от Обзор в топ 10 на Източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм в Серес
Автор: Екип Burgas24.bg 12:00 / 27.04.2015Коментари (0)880
Трима състезатели от Мотоциклетен спортен клуб - Обзор участваха Източно-европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта в Серес и се класираха в топ 10. На трасето в Гърция излязоха Димитър Калпаков и Антон Николов, които се състезаваха в клас F1000, и Васил Иванов - в клас F600.

В първия кръг от шампионата Димитър Калпаков с Yamaha стартира от девета позиция. Заради лош старт в първия завой влиза 15-ти. Това обаче не му пречи да навакса и накрая на състезанието от 30 пилоти финишира 6-ти. На 8-мо място в първия кръг се класира Васил Иванов.

Вторият кръг е успешен и за тримата състезатели от Обзор. Антон Николов завършва 3-ти, Димитър Калпаков отново е 6-ти, а Васил Иванов - 9-ти.

Антон Николов и Васил Иванов не са родом от Обзор. Николов е от Варна, за мото-клуб Обзор се състезава от тази година. Иванов е от гр. Левски, в местния клуб е от три години.

Димитър Калпаков е родом от Обзор. В края на март той взе участие и в Румънския шампионат по мотоциклетизъм на писта, където също показа добри резултати.

Димитър Калпаков е член на клуба от 2010 година. Участвал е в Републикански шампионат по мотоциклетизъм на писта със Suzuki K2 600. През 2011 година сменя категорията, като вече се състезава с Yamaha R1 и кубиците стават 1000. През 2011 година поради технически причини малко не му достига да се качи на стълбичката и в генералното класиране завършва на 8-мо място. Същата година участва в Румънския шампионат, където завършва 4-ти от 46 пилоти. През 2012 година на същия шампионат има амбиции да се бори за златото, но успява да се класира 3-ти.

Мотоциклетен спортен клуб - Обзор е основан в началото на 2008 година по идея на Петър Душев и почитатели на моторните спортове в града. Клубът е член на Българска федерация по мотоциклетизъм.

Началото на състезателната си дейност клубът поставя през 2008 година, когато Петър Душев участва в кръг от Републиканския шампионат на писта в клас SBKS 1000 със своята Honda CBR1000RR. През 2009 година клубът участва във всички кръгове от Републиканския и Източно-европейския шампионат на писта в страната и в чужбина. През 2009 година най-големи успехи мото-клуб Обзор бележи в клас 125 куб.см. Тогава най-младият състезател - Веселин Манасиев, завоюва два сребърни медала.

През следващите години мотоциклетният клуб започва да се развива с бързи темпове, състезателите на клуба се увеличават и участват във всички класове на Републиканските и Източно-европейските шампионати на писта.

От клубовете в бургаски регион, благодарение на съдействието на Община Несебър и Кметство Обзор, единствено мото-клуб Обзор участва на Републикански и Източно-европейски шампионати на писта.

Сега състезателите се готвят за следващото предизвикателство - поредният кръг от Източно-европейския шампионат в Плевен, който ще се проведе през юни.

Състезателите от клуба имат идея в края на лятото да организират благотворително събитие за събиране на средства за подпомагане на деца в неравностойно положение от Обзор.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: