Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Започва невиждан футболен карнавал в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:41 / 29.04.2015Коментари (0)1312
©
Бразилската футболна самба за деца се пренася с цунами в морски Бургас. Интригуващите двубои сред подрастващите в страната- рекордьор по световни титли, ще своебразен еквивалент край морето, в продължение на две седмици.

Откриването е на Деня на Европа или още Деня на победата- 9 ти май от 10 часа, на слънчевия спортен комплекс "Звездичка Арена". Час преди това ще има отворени врати за безплатни занимания с три и чертиригодишни любители на футбола. Карнавалът ще обедини близо хиляда пораснали бебета (5, 6 и 7 годишни), усвоили, великолепни за възрастта си спортни умения.

Общо трийсет отбора от детските градини от региона ще премерят сили на зеления килим, а техните треньори отсега мотивират малките си възпитаници за пълно себераздаване. Залогът е голям, а организаторите от едноименната футболна школа са направили и невъзможното да осигурят награди за всички. Заинтригуван да види на живо- поредното издание на "Мини Шампионска лига" е спортния министър Красен Кралев. Очаква се той или някой от заместниците му да дойдат на финалите. Те са навръх 17 май, като всички мачове ще се играят на комплекса на "звездичките"- в СОУ "Константин Преславски". Съорганизатор е община Бургас и както в цял свят, патрон на подобни масови мероприятия е съответния кмет.

Традиция е в Бразилия например, кметовете да обличат тениска, шорти и бутонки, и да показват умения в изобилие пред присъстващите. Наскоро същото направи, президента с български корен и то пред 100 хиляди души, в антракта на дерби- Дилма Русеф. Датата за заключителни срещи не е избрана случайно. 17- ти май е Международния ден на спорта, а на местно ниво в Бургас, е Възпоменателен ден за жертвите на турския геноцид над българския народ. В памет на кървавите събития ще има едноминутно мълчание в началото. "Знаете, че до миналата година си имахме великолепна клубна база в МОЛ Странд и там се провеждаха предимно тези турнири.

След фалита на едноименния търговски обект, пострадахме и ние, а комплекса в който вложихме много нерви и средства бе затворен. Това обаче не ни отказа, и в името на бъдещето на България и респективно децата, съумяхме, признавам с цената на нечовешки понякога усилия, да изградим друга база за шампиони. На нея именно сега, децата ще покажат какво са научили в тренировките в техните детски заведения и в допълните занимания на Звездичка Арена в ж. к. Славейков" каза председателя на школата Петър Алексиев. 

Той разкри, че клуба е получил едновременни пет покани за международни участия за ученици, в Румъния, Сърбия, Италия, Франция и Словения през лятото. Финансовото състояние щяло да позволи най- вероятно, за участие в съседни държави. Сигурното били това в Констанца - родния град на бившия футболист на "Добруджа" и "Левски" Петре Григоращ или още един от малкото качествени чужденци, подвизавали се в мъжкия футболен шампионат, след падането на Желязната завеса. 

Алексиев със задоволство отчете, че три момчета от школата са били наградени в парламента. Никола Атанасов, Александър Попов и Александър Александров са част от "дрийм тийма" на своето училище "Йордан Йовков" за успели ученици в различни сфери на изкуството, историята, математиката и спорта. Дали са и първите си интервюта в столицата, в конкретния случай- пред живата легенда на родната журналистика Сашо Диков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: