Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
U.С.I. определи българин за главен съдия на международния колоездачен тур в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 08.05.2015Коментари (0)905
©
Международният колоездачен съюз U.С.I. определи българина Любослав Венков за главен съдия на започващия днес в курортен комплекс Слънчев силен международен колоездачен тур "Мемориал Димитър Янков". Родният спец е лицензиран международен рефер от години и освен рефер ще бъде и наблюдател на U.С.I.

Както е известно в миналогодишното издание на това състезание комисар на Международния колоездачен съюз бе французинът с полско потекло Алаин Козизарц, който даде изключително висока оценка на домакините и организаторите от най-големия хотелиерски холдинг - Хотелско дружество "Слънчев бряг хотел Холдингс" и хотел "Хризантема".

Престижната надпревара, която е в памет на известния бизнесмен, общественик, доайен на съвременния български туризъм и спомоществовател на футбола и колоезденето Димитър Янков. Очаква се обаче един от предварително заявените чуждестранни отбори да не пристигнат край морето, защото не могат да съберат боеспособен тим.

Досега в Слънчев бряг са пристигнали 10 отбора, но заради обилните дъждове и бури в цялата страна организаторите до късно тази вечер ще очакват край морето да пристигнат поне още два отбора, които предварително са заявили участие. Това стана известно по време на техническата конференция тази вечер.

"Мемориал Димитър Янков" ще започне с атрактивен пролог по улиците на курорта, който ще бъде валиден за определяне на носителите на лидерските фланелки.

Стартът е предвиден пред емблематичния хотел "Хризантема", като мястото не е избрано случайно. Хотелът е известен със своята "зелена алея на спортната слава", в която се извисяват борчета, засадени от легендата в световното колоездене Еди Меркс - най-добър колоездач в историята, и от българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова. След пролога в два поредни дни - на 8 и 9 май , следват два състезателни етапа с общи стартове, преди колокритериума на 10 май сутринта.

Домакините от утвърденото с 10-годишни традиции Хотелско дружество "Слънчев бряг хотел Холдингс" и хотел "Хризантема" са предоставили отлични условия за престоя и възстановяването на състезатели, треньори, съдии и гости. Ръководството му е широко отоврено към спорта и затова за отново подава ръка на станалия вече традицонен международен тур, похвалиха се участници.

И тази година стартът е четиридневен и включва пролог и три състезателни етапа, като общата дължина на трасето е над 250 км. В регламента домакините са предвидили един пролог за разпределяне на лидерските фланелки, два общи старта, както и атрактивен колокритериум по алеите на курорта в последния състезателен ден от надпреварата - за купа "Казино Хризантема". Критериумът обаче няма да бъде валиден за крайното класиране, а ще бъде повече за атракция на гостите на курорта и състезателите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: