Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Черноморец тресна ПФК Бургас за финал
Автор: Екип Burgas24.bg 19:42 / 14.05.2015Коментари (0)3771
©
Елитната юношеска формация на Черноморец Бургас до 19 години /набор 1996 и 1997 завърши сезона с победа срещу ПФК Бургас. Малките "акули" надиграха градския съперник в 3:1 като гост в мач от 14-ия последен кръг на областното първенство. Бургазлии финишираха на първата позиция в подзона Бургас и се класираха за републиканското първенство. Те затвърдиха впечатленията, че притежават един от най-добрите набори в цялата страна, след като преди месец в същия състав стигнаха до полуфинал за Купата на БФС.

Двубоят, който се игра вчера в квартал Долно Езерово започна силно за гостите от Черноморец, които през цялото време контролираха събитията на терена, владееха повече топката и заслужено спечелиха. Пропуски през първото полувреме направиха Вилен Гегамян, Антон Атанасов и Даниел Бенчев. В 15-ата минута след чудесно двойно подаване и асистенция на Вилен Гегамян, Даниел Бенчев излезе по диагонал срещу стража на домакините Галин Георгиев и с премерен удар по земя прати кълбото покрай вратаря за 1:0. Второто попадение падна отново от същата позиция, след като Антон Атанасов беше изведен и шутира силно в долния ляв ъгъл на вратаря Георгиев, а топката срещна гредата. Тя се отби, но там дебнеше централният нападател на младшата възраст Радостин Неделчев, който със силен удар по земя довкара кълбото, удвоявайки резултата. След попадението гостите от Бургас продължиха да разиграват и принудиха домакините да им приложaт силна преса в средата на терена. 

След почивката малките акули продължиха да доминират и отново бяха по-дейният тим на терена. В средата на втората част гостите от Бургас направиха резултата класически след чудесно центриране от ъглов удар, при което топката мина през цялото наказателно поле, за да достигне далечния ъгъл на стража Георгиев. Капитанът на бургазлии Боян Милков беше на правилното място и с глава довкара кълбото, което се отби в страничната греда и влезе за трети път в мрежата на Георгиев. След класическата преднина, темпото на игра спадна акулите се отпуснаха, а домакините от ПФК Бургас отбелязаха попадение в края на срещата. След грешка в отбраната на Черноморец, Георги Радев от състава на домакините със силен шут прати кълбото, което се отби в напречната греда и спря във вратата на Янчо Костадинов, оформяйки крайния резултат.

След спечелената победа юношите на Черноморец завършиха сезона на първата позиция с актив от 37 точки и 57-16 голова разлика.

Черноморец Бургас U19: Янчо Костадинов, Боян Милков (c), Кирил Киров, Димитър Дончев, Христо Каймакански, Симеон Русев (Николай Дросев), Николай Дамянов, Вилен Гегамян, Даниел Бенчев, Антон Атанасов, Радостин Неделчев (Даниел Костов)







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: