Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
"Черноморец" удари шампиона по водна топка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 22.05.2015Коментари (0)1496
©
Ватерполистите на "Черноморец" се класираха на първо място в група "А" след изиграния квалификационен турнир от държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст. В един от най-интригуващите мачове на столичния басейн "Диана", възпитаниците на старши треньора Петър Йонов постигнаха знакова победа над шампиона "Локомотив-Никола Нанов" /Сф/ с 8:7. В дербито срещу "Черно море" бургазлии също стигнаха до победата 8:7, но според протокола, изготвен от съдийската маса, мачът е завършил с равенство 7:7.

"За първи път в кариерата ми се случва такъв абсурд. След края на мача "Черно море" знаеха, че са загубили с един гол. Според протокола обаче мачът е завършил с равенство. В последната част "Черно море" нямат вкаран гол, но такъв е отбелязан в протокола. За да подадем контестация, поискаха да предоставим видеозапис /какъвто ние нямаме/, което е атестат за работата на съдийската маса. Чест прави на треньора Милуш Адамов, който след това дойде при нас и пред целия отбор заяви, че победител в мача е "Черноморец", за което момчетата му благодариха с аплодисменти", разясни ситуацията Петър Йонов, който все пак е доволен, че отнетата победа не е повлияла на крайното класиране.

Във финалната шестица на държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст /родени 1997 г. и по-малки/, от група "А" се класираха "Черноморец", вторият "Локомотив-Н.Н." и третият "Черно море 1948". От група "Б" финал ще играят "Аква спорт", "Комодор" и ЦСКА.

Врачанските "Ботев" и "Ботев 2000", "Арда 2008" и "Славия" ще спорят за разпределението от седмо до десето място.
"Изградихме напълно пирамидата в клуба. Няколко години нямахме старша възраст, а сега, с това което разполагаме, е удовлетворение. Видя се, че отборът има достатъчно капацитет и възможности за прилично класиране. Имахме някои резерви, но момчетата се представиха много добре и се класираха първи пред "Локомотив-Н.Н." и "Черно море", като част от състезателите им играят при мъжете. В нашия отбор имаме само един, който е набор 1997 г., всички останали са по-малки", каза Йонов.

Председателят на СКВТ "Черноморец" подчерта, че бургаският клуб е единственият в България, който участва с всички възрасти в първенствата на страната. Всички наши гарнитури са в Топ 6, като заемат първо или второ място.

"Финансово е натоварващо, но няма да се откажем и ще продължим развитието. Имаме сто процента успеваемост в квалификациите. Това, че наши отбори са първи или втори в първата шестица, означава, че играем сериозна роля в разпределението на медалите. Благодарни сме за помощта на община Бургас и на спонсорите, но ни е необходима още по-сериозна подкрепа, защото поддържането на пирамидата е сложно", допълни Петър Йонов.

Съставът на юноши старша възраст е петият отбор, който "Черноморец" класира на финали. В Топ 6 на България през този сезон ще играят още формациите на мъже, юноши младша, момчета и деца.

Резултати:
"Черноморец" - "Черно море" 7:7, "Чернморец" - "Локомотив Н.Н" 8:7, "Черноморец" - "Арда" 17:2, "Черноморец" - "Ботев" 10:7.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Звезда се завърна във волейболния Нефтохимик 2010
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: