Платини към Бургас: Организацията ви е отлична

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 22.05.2015
1860
Президентът на УЕФА Мишел Платини започна пресконференцията си в Бургас с това, че харесва града ни повече от София, предаде репортер на Burgas24.bg. Часове преди финала на Европейското първенство за юноши до 17 години той даде висока оценка на работата на България за развитието на футбола.

Шефът на европейската Централа получи и почетен символ на Бургас от кмета на града, заяви още, че няма значение за него кой ще спечели решителната среща между Франция и Германия тази вечер.

"Не за първи път давам пресконференция в България, но за първи път давам пресконференция в Бургас. Тук наистина небето е по-синьо. Много съм доволен от организацията искам да изразя своето задоволство, че всичко премина по отличен начин. Ако задавате, любезни въпроси, ще ви подаря една книга, която е преведена на български", започна шеговито Платини.

"Борислав Михайлов като вратар на националния отбор на България е побеждавал Франция, макар и не сам, а с други играчи. Според УЕФА България работи много добре за развитието на футбола. Ние сме доволни, но само бъдещето е покаже какво ще бъде развитието на футбола в България. Хората около мен ме тласнаха към футбола, семейството ми. Едни много страстни и запалени по футбола поляци и холандци, които работеха в мините, които нямаха какво друго да правят, за да се забавляват, освен да играят футбол. По тази причина аз се насочих към футбола. Освен това нямаше много какво да се прави - нямаше компютри, телевизия", разказа Платини пред бургазлии.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).