Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Херо: Не се радвам и не злорадствам за Левски
Автор: Екип Burgas24.bg 11:21 / 08.06.2015Коментари (15)2072
© Burgas24.bg
Димитър Димитров-Херо се прибра късно снощи от Казахстан, където води отбора на Иртиш (Павлодар). Специалистът дебютира с победа, след като се наложи с 1:0 на собствен терен над Жетису (Талдъкурган). Първото си интервю като треньор на Иртиш Херо даде специално за Plovdiv24.bg. В него той говори за новото предизвикателство пред себе си, за провалите на Левски и за разминаването си с Локомотив Пловдив.

- Г-н Димитров, тръгнахте с победа начело на Иртиш, няма как да бъдете недоволен...

- Да, приятно е за всеки да тръгне с победа. Нормално е човек да се радва когато дебютира така, но този успех беше доста труден и тежък. Видях на живо проблемите, които съществуват в нашия отбор. Ще ни бъде много трудно ако не успеем да направим нужната селекция и да подсилим състава в доста зони.

- Подписахте официално, защо се получи това забавяне в началото?

- Не мога да ви кажа в интерес на истината. Там е имало доста кандидати за този пост и те са избирали, търси ли са и са обмисляли. В края на краищата тяхно право е да определят кога ще стане и как ще стане, аз не мога да се меся в тези неща. Така са решили и така стана, аз не мога да взимам отношение в действията на ръководството.

- Кое е първото нещо, което направихте като треньор на Иртиш?

- Първото нещо... опитах се да говоря с футболистите, да им споделя какви са моите виждания, моята философия за играта, какви са моите изисквания. Дали те ще могат да ги изпълнят... Показах им по какъв начин правя тренировките. Това бяха първите ми контакти с отбора.

- Какви са първите ви впечатления?

- Смесени са в интерес на истината. Те са изключително добри момчета, но като възможности, като качества ми се иска още да добавим. Неслучайно този отбор от 14-15 мача има само две победи до този момент. Това им беше третата победа. Това показва, че наистина има проблеми. Мисля, че ръководството е наясно с проблемите, но трябва да се опитаме в рамките на трансферния прозорец да изберем точните хора, въпреки че за толкова кратко време ще ни е много трудно. Ние сме длъжни да опитаме да направим най-доброто.

- Какво е усещането да водите "палач на Левски"?

- Няма нищо общо едното с другото. Иртиш в последните две години има доста проблеми, не е този отбор, който е бил. Миналата година те се спасиха в последните мачове. Тази година уж клубът има 50-годишнина и са се опитали да направят много сериозна и скъпа селекция, но се оказва, че не са избрали точните хора и не е това, което са очаквали. В момента се опитваме да променим това статукво, да накараме отбора да играе по-добър футбол, да печели повече срещи, да радва феновете. Това е един от отборите с най-много традиции, който може би най-много пъти е бил шампион на Казахстан - 5 пъти. Отбор с традиции и доста фенове, а сега в последните 2-3 години привържениците са се отдръпнали в следствие на играта и качеството, но се надявам да променя тази ситуация.

- Споменавайки Левски, няма как да не засегнем поредния провален сезон на "сините"...

- Не мога да коментирам загубената купа, защото пътувах в деня на мача когато играеха Левски и Черно море. Не можах да видя абсолютно нищо даже и по телевизията. Няма как да взема отношение за нещо, което не съм висял с очите си.

- Друга ли щеше да е ситуацията ако не ви бяха отказали от поста?

- Сега е много лесно да се говори, затова избягвам да коментирам изобщо темата Левски, защото моите думи винаги се преиначават, слагат ми думи, които аз не съм казал... За да не се получават спекулации не искам да коментирам изобщо тази тема. Не се радвам и не злорадствам в никакъв случай, защото не съм от този тип хора. Моето мислене е съвсем различно, съжалявам за Левски най-вече заради феновете, защото научих, че са напълнили стадиона и са се радвали преди мача. Създали са такава атмосфера, каквато дълго време не е имало в Бургас. Най-вече заради тези хора съжалявам, защото пътуваха и се надяваха на нещо, но пак ви казвам - не искам да говоря на темата Левски, защото моите думи се преиначават страшно много.

- Паралелно с предложението на Иртиш имахте ли оферти от други български клубове?

- Ще отговоря по-дипломатично - и да съм имал, няма смисъл да ги казвам вече, защото не е коректно. Вече съм треньор на Иртиш и всичко останало е без значение. Какво е имало, какви разговори... най-малкото е некоректно към хората, с които съм водил тези разговори.

- Защо се получи разминаването с Локомотив Пловдив?

- Тогава обясних какво се случи - бях събрал багажа си и отивах да работя в рамките на месец, съвсем безвъзмездно. В рамките на няколко часа се промениха нещата, извиниха ми се, а аз им пожелах успех. Нямаше какво друго да направя. Нещата в България понякога бързо се сменят и няма логика във всичко, което става.

- С оглед проблемите, които съществуват в клуба, имаше ли шанс да поемете Локомотив за постоянно?

- Не сме говорили на тази тема. По принцип молбата беше само да отида и да помогна в трудния момент. И аз се съгласих без условия. Впоследствие ако имаше такова взаимно желание, можеше да се коментира. Но сега хипотетично да говорим е излишно.

- Вече работите по селекцията. Включва ли тя български футболисти и можете ли да разкриете техните имена?

- В момента наистина работя само върху това и цялото ми внимание е концентрирано върху селекцията. Времето е страшно малко и в рамките само на няколко дни трябва да се взимат решения, а това винаги е съпътствано и с грешки. Може би ще се вземат хора от българското първенство, не коментирам дали ще са българи или чужденци. Все още не съм сигурен, защото нещата в България бързо се променят - сутрин е едно, следобед става друго. Докато не се подпише договор, няма как да бъда сигурен, затова не искам да коментирам предварително. По принцип в България много лесно се развалят работите, когато се каже предварително, винаги се намират "доброжелатели", които да се обадят и да развалят всичко.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тоя по -голям циганин от лигендътъ стана.Лъже, та дрънка. А всички сополиви цинганета гледат със зяпнала уста на новата лакърдия ,свързана с любимото локу. Айде, за арабите,Бесика,турците ,атомното нападение ..няма да напомняме,само за спонсора,дет идва след 10 дни..
+1
 
 
И пак ще стане най-обичаният в България. И с най-много публика по мачовете. Но се иска първо - потниците и кебапчиите да се махнат със скоростта на бити педерази, а преди това да дадат отчет за похарчените пари! Ето какво е написало едно мъдро момче с никнейм ПРОКУРОР в един друг сайт: Узунов и сие, потници и кебапчии, къде потънаха • 100 000 ОТ ОБЩИНАТА • 20 000 ОТ МИН.ВОДА БАЧКОВО • 10 000 ОТ ОАЗИС • 120 000 ОТ БЕЛАИД • 200 000 ОТ КРАЧУНОВ • НАД 60-70000 ОТ БОБО И МЛАДЕНКАТА плюс изпросените от всички нас пари, къде са парите от • ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРАВА • БИЛЕТИ • РЕКЛАМИ • ФЕН-АРТИКУЛИ. Къде са • 3-ТЕ ПАЛЕТА МИН.ВОДА КОЯТО ВИ ДАВАТ БЕЗ ПАРИ ЗА ОТБОРА А НЕЖНИЯ Я ПРОДАВА: КОГА ЩЕ ДАДЕТЕ ОТЧЕТ СПАСИТЕЛИ .... И НАКРАЯ ОБЯВЯВАТЕ СПОКОЙНО ЧЕ КЛУБА Е НАТРУПАЛ 500 000 "ОПЕРАТИВНИ" ЗАДЪЛЖЕНИЯ. ЧАКАМЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ !!!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+1
 
 
Накратко: "Щях да работя за без пари в локуту, ама отидох в Казахстан да взимам 5-цифрена заплата" :D
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
0
 
 
Аз също мога да работя безвъзмездно но сега съм зает с по-важна работа! Обадете се утре!
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 08.06.2015 г.
+4
 
 
херо , съмнява ме че потниците са ти искали пари да станеш треньор при нас . тея са много алчни
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: