Малко повече от месец преди новия сезон: "Б" група е с 14 отбора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:05 / 13.06.2015
859
Малко повече от месец преди старта на новия сезон в Б група - 25 юли, вторият ни ешелон е с 14 отбора, установи проверка на "Тема Спорт".

Както е известно, на изпадналите от елита Хасково и Марек бе отказан професионален лиценз, като решението бе потвърдено и от Апелативната комисия. Така почти сигурно двата тима ще започнат от В група през следващата кампания. В момента сигурни за Б група са - Локо ГО, Банско, Добруджа, Созопол, Нефтохимик (б.а. -миналия сезон ФК Бургас), Ботев Глб, Локо Мездра, Пирин Разлог, Верея СтЗ, Септември Симитли и четирите новака - Дунав Русе, Спартак Пл, Оборище Панагюрище и Поморие.

Както е известно, през март Изпълкомът прие, че тимовете от елита по желание ще имат право да включат Б отбори във втория ни ешелон без право на промоция. Именно поради тази причина пьрвоначалната идея на БФС бе Б група да е от 22 тима. Оказа се обаче, че към днешна дата документи за Б отбори са подали само Лудогорец, Литекс и Ботев Пд. Според запознати СТК ще откаже на канарчетата, тъй като към 31 март те са имали задължения към футболисти, забавени заплати.

Така реално втората ни дивизия отново ще бъде с 16 клуба. На предстоящото си заседание в понеделник Изпълкома ще реши дали да включи Миньор Пк и Етър, които останаха втори в двете "В" групи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).