Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
УЕФА забрани лицензиране на Локо Сф, a Гигов обяви: Приключих с футбола!
Автор: Екип Burgas24.bg 20:31 / 23.06.2015Коментари (5)1530
© Bulphoto
С официално писмо до изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов УЕФА категорично изрази позицията си относно възможността отнетият от Локомотив (Сф) лиценз за европейските клубни турнири и професионалния футбол да бъде възстановен.

"Лицензионната процедура и правилата категорично не допускат ново отваряне на процеса. Локомотив е с отнет лиценз и неговото възстановяване, дори и при извършени плащания по задълженията след установения срок, ще бъде сериозно нарушение, което може да доведе до дисциплинарни наказания и дори до отнемане на европейския лиценз на българската федерация", се казва в писмото, подписано от Андреа Траверсо - шеф на отдел "Лицензиране и Финансов феърплей" към европейската футболна централа.

Това означава, че окончателно пропадна вариантът ЦСКА да бъде обединен с Локомотив (София), а новосъздаденият клуб да стартира участието си директно от "А" група с шефове Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Николай Гигов. Вариантът ЦСКА да стартира от "А" окръжна група с шеф Васил Божков става все по-реален.

"Лично ми се обади Борислав Михайлов, който в телефонен разговор ми заяви, че Локомотив не може да получи лиценз за новото първенство. Изтъкнатата от него причина беше, че сме изпуснали всички срокове за плащане към НАП. Тук искам да уточня във връзка с вчерашните спекулации, че пред Изпълкома аз поисках отсрочка за евентуално получаване на лиценз в полза на Локомотив София, а не на някой друг клуб. На два пъти от ЦСКА в последните месец-два искаха от мен да преотстъпя лиценза на клуба в тяхна полза. И два пъти отговорих негативно. Вчера също така не съм подписал нищо за някакви съюзи с Гриша Ганчев, Инджов или прекръстване на Локомотив София на ЦСКА. Локомотив София остава автентичният клуб", сподели пред "Гонг" Гигов.

"Оттук-нататък бъдещето е следното - аз категорично повече няма да се занимавам с футбол. И позицията ми пред Изпълкома беше същата - или получаваме пълен лиценз за "А" група, а не частичен, или се оттеглям. Локомотив (София) отива във "В" група. Сега ще очаквам да се появят кандидати, които имат желание да поемат клуба. Аз ще преотстъпя марката, емблемата и всичко, каквото трябва, без да искам пари. Разбира се, аз имам договори с футболисти от настоящия тим, които мога да трансферирам, но за клуба няма да искам пари", каза още Николай Гигов.

Източник: NEWS7







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
остават още три броя да си ходят. единия е пътник. само да видим какви фокуси ще се направят за да го съживят и при повече късмет ще има за догодина да си ходят само два броя от които също единият е ахааааааа и на кантар и ще остане само Славия. макар че през настоящата година очаквам наливане на пари в Левски от де кой свари под ръководството на парламента само и само да не последва ЦСКА
+3
 
 
Я от Джамията да обявят пак, че е добре дошъл...
+5
 
 
Няма да е кой да е кой знае каква загуба, че се махаш от футбола, един тотаджийски отбор по-малко, а и картофена нива в А група по-малко. Жалко само за историята и традициите на клуба.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.06.2015 г.
+5
 
 
"Лицензионната процедура и правилата категорично не допускат ново отваряне на процеса." След като на всички беше ясно, че на 31.03.2015 изтича срока за плащания на публични задължения или споразумения за разсрочването им, защо бяха тия маневри, само и само да се "спаси" един клуб, пък макар бил той и ЦСКА? Все пак е създаден през не далечната 1948 г. и е бил галеника на тогавашната власт. То, такава врява се вдигна, сякаш Реал М. отиват да играят в зоните. Айде, бе!
+5
 
 
Ти няма да ни липсваш! А за Локо Сф жалко!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: