Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Ватерполистите на "Черноморец" шести в страната
Автор: Екип Burgas24.bg 15:12 / 25.06.2015Коментари (0)1099
©
С голям дух и професионално отношение към спорта, ватерполистите на "Черноморец" се класираха на шесто място за сезон 2015 в мъжкото първенство. Във финалния турнир бургаските момчета се представиха достойно, играха равностойно, но липсата на по-голям опит и рутина срещу по-възрастните съперници, им попречи да стигнат до победа. Отборът ни, в който играят предимно юноши, записа четири загуби и равенство с "Дръзки" 11:11 - мач, който ако не беше първи от турнира можеше да завърши с победи.

"С влизането във финалната шестица на България, мъжкият ни отбор изпълни задачата си. Поставихме си по-високи цели, искахме по-предно класиране, но по-младите ни състезатели, които в по-голямата част са юноши, не успяха да се противопоставят на по-обиграните и по-опитни мъже", обобщи представянето на своите възпитаници Петър Йонов.

"В турнира всички състезатели се държаха достойно, бяха равностойни в повечето мачове, въпреки по-малкия опит и рутина. Знаете, че се окомплектоваме в самото състезание поради студентите, които са в отбора, и са ни необходими 2-3 мача, за да влезем в синхрон. 

При нас нещата са на аматьорска основа, но нашите състезатели се отнасят с професионализъм към мачовете. Духът го има, желанието също. Радва ме факта, че самите момчета желаят да съхранят мъжкия отбор и него да го има. 

Вярвам, че с подходящата финансова подкрепа ще бъдем един от водещите в страната. Този отбор има бъдеще и се явява един от най-перспективните отбори за България. Догодина отборът ще бъде напуснат от Ивайло Стоянов, който заминава за Германия, където ще учи и играе. 

Всяка година се разделяме със състезатели, които завършват средното си образование, но това ни мотивира още повече за работа с подрастващите. Трупаме все повече и повече опит и след година-две ще берем плодовете от инвестицията", е сигурен Йонов. 

Специалистът не скри тревогата си относно съдийството на турнирите. Според него то е катастрофално заради отсъствието на по-добрите рефери в България.

"Трябва федерацията по-скоро да намери правилния път и начин да върне класните съдии в първенствата", каза треньорът.

Както е известно заради неизплатени стари задължения на федерацията към реферите, те отказаха да съдийстват на мачове от държавния календар по водна топка.

Титлата при мъжете ще си оспорват ЦСКА и "Локомотив-Н. Н.". "Армейците" победиха "Локото" с 12:8 и заеха първото място в турнира. Бронзовите медали в шампионата ще си оспорват варненските "Черно море" и "Комодор". Пети е "Дръзки" /Вн/, шести "Черноморец".

Резултати:
"Черноморец" с "Дръзки" 11:11, с ЦСКА 9:12, с "Черно море" 6:14, с "Локомотив НН" 5:9, с "Комодор" 10:5.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: