Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Плувец на "Метропол" е шампион в бруста
Автор: Екип Burgas24.bg 12:01 / 26.06.2015Коментари (0)1205
Състезателите на ПК "Метропол" спечелиха отборното второ място на държавния личен-отборен шампионат по плуване за деца до 12 години. С принос за купата са петима от възпитаниците на треньорите Хариета Гарибян и Марио Златев - Христеян Маслев, Стелян Василев, Георги Колев, Борис Крумов и Иван Петров.

Основната заслуга обаче е на Христеян Маслев. Петокласникът на СУ "Юрий Гагарин" подобри личните си времена от зимните стартове и извоюва злато и сребро в бруста. На 100 метра талантът на бургаския клуб закова стрелките на хронометъра на 1,20.30 мин. /1,27 мин. от зимата/ и спечели шампионската титла. С това си постижение Маслев би рекорда на Георги Целев с 4 секунди, като свали от върха "абонирания" за първото място през последните 2-3 г. в тази дисциплина състезател на "Чепинец"/Велинград/.

Само секунда не достигна на Маслев да запише дубъл на по-голямата дистанция. На 200 м бруст метрополецът беше водещ в колоната, но финишира с второ време 2.57,97 мин. /3,8 мин. в зимния шампионат/ и донесе вицешампионска титла за своя клуб.

Недостатъчното време за поемане на "глътка въздух" между отделните стартове попречиха на шампиона да влезе в челната тройка в останалите дисциплини. На 200 м съчетано Христеян Маслев се класира четвърти с 2.44,42 мин., а на 100 м делфин завърши пети с 1.17,70 мин.

"Положих много труд и с помощта и подкрепата на двамата ми треньори Хариета Гарибян и Марио Златев успях да постигна тези резултати. Сега амбицията ми е да гоня във времето с година по-големите от мен състезатели. Мечтата ми е след две години да участвам на Балканско или европейско първенство. 

Голямата ми мечта обаче е да отида на Олимпиада, както и да стана треньор", сподели трениращият от три години шампион на бургаския клуб, който в задължителната дисциплина на 400 м кроул от 86 момчета завърши пети. В първата 30-ица влязоха съотборниците му Стелян Василев и Георги Колев.

Освен в индивидуалните стартове, ПК "Метропол" извоюва вицешампионски титли и в щафетните плувания. На 4х100 м кроул и 400х100 м смесена бургаският отбор в състав: Христеян Маслев, Стелян Василев, Георги Колев и Борис Крумов се окичиха със среброто.

На 50-метровия басейн "Диана" в столицата личните си постижения подобри Стелян Василев. Със спечелените от него позиции в първата десетка на България той допринесе за второто отборно място на ПК "Метропол" в ДЛОШ. Василев се класира пети на 100 и 200 м гръб /в зимния шампионат заемаше съответно 9 и 12 място/, а на 50 м св. стил с 3.71 сек. е 8-и /11-а позиция от зимата/.

С принос за успеха на клуба е Георги Колев, който на всички дисциплини /без 400 м кроул/ зае места сред първите 16 в страната. В същата група е и Борис Крумов на 50 м кроул. Много добро участие записа и петокласникът на СУ "Юрий Гагарин" Иван Петров.

"До края на годината заедно с Маслев ще работим за подобряване рекордите на 100 и 200 м бруст /1,15 и 2,51 мин./, за да бъдат те с марката "Метропол", заяви амбициозният наставник на момчетата Марио Златев.

Този уикенд отново на басейн "Диана" метрополци ще преследват отличията в ДЛОШ за юноши и девойки, младша възраст (13-14 г.). Заявени са 381 състезатели от 46 клуба, като 162 са момичетата, а 219 момчетата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: