Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Ватерполистите на "Черноморец" с втори бронз за сезона
Автор: Екип Burgas24.bg 08:50 / 13.07.2015Коментари (0)1626
©
Отборът юноши младша възраст на "Черноморец" се класира трети в държавното първенство по водна топка за състезатели, родени 1999 г. и по-малки. За сезон 2015 това е втори комплект бронзови отличия за бургаския клуб, като седмица по-рано медали от същия метал спечелиха момчетата.

Решаващ за нашите миналогодишни вицешампиони се оказа двубоят срещу третия във временното класиране и шампион на тази възраст за сезон 2014 - "Аква спорт". Мачът протече при много слабо, спорно и изпълнено с "еднопосочни" грешки в ущърб на домакините съдийство, което доведе и до победа с 10:6 за варненци.

Както е известно срещите по водна топка от държавния календар се ръководят от съдии с по-ниска категория, заради бойкот на елитните рефери. С писмо до управителния съвет на федерацията още през февруари т.г. съдиите заявиха, че няма да обслужват държавните шампионати, заради неизплатени дължими възнаграждения. Всички двубои на басейн "Флора" бяха ръководени от две двойки съдии, като мачът между "Черноморец" и "Аква спорт" бе поверен в ръцете на варненец (!) и врачанин.

В последната среща от финалния турнир бургаският тим отстъпи с 6:7 пред "Локомотив-Н.Н.", който спечели шампионската титла за този сезон.

Преди това възпитаниците на треньора Петър Йонов записаха три победи. Ватерполистите ни се справиха с 8:3 срещу "Славия", с 10:5 срещу КВТ "Ботев" /Вр/ и с 11:7 срещу "Комодор".

В крайно класиране "Локомотив-Н.Н." оглави листата с 28 точки, вторият "Аква спорт" е с 22 т., а "Черноморец" завърши с актив от 21. В подреждането следват "Комодор" /Вн/ 9 т., "Славия" 6 т. и КВТ "Ботев" 3 т.

Купите и медалите на призьорите връчи кметът на община Бургас Димитър Николов, който е и член на УС на Българската федерация по водна топка. На награждаването присъстваха общинският съветник и председател на Комисията по спорт и младежки дейности Калчо Белов, директорът на ОП "Спортни имоти" Живко Иванов и началник отдел "Спорт" Веселина Деведжиева.

Мачовете на басейн "Флора" изгледа живата легенда на българската водна топка Руси Сяров. Треньорът на Иван Славков-Батето беше посрещнат и поздравен от своите бивши възпитаници и колеги - Андрей Константинов /дългогодишен ас на ЦСКА и националния отбор, международен съдия и член на МФВТ/ и Антон Асенов от съдийско-оценителската комисия на БФВ, както и от членовете на УС на федерацията Димитър Николов и Николай Кръстев.

Резултати: "Черноморец" - "Славия 8:3, "Аква спорт" - "Комодор" 11:4, "Локомотив НН" - КВТ "Ботев" 15:4, КВТ "Ботев" - "Комодор" 10:8, "Локомотив НН" - "Славия" 11:3, "Аква спорт" - "Черноморец" 10:6, "Локомотив НН" - "Комодор" 10:1, "Аква спорт" - "Славия" 12:7, "Черноморец" - КВТ "Ботев" 10:5, "Славия" - КВТ "Ботев" 9:5, "Черноморец" - "Комодор" 11:7, "Локомотив НН" - "Аква спорт" 5:3, "Комодор" - "Славия" 14:8, "Аква спорт" . КВТ "Ботев" 7:5, "Локомотив НН" - "Черноморец" 7:6.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: