Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Коне за над 3 милиона спорят за "Купа Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 06.08.2015Коментари (0)1129
©
Коне, които общо струват над 3 млн. лева, ще спорят в петото издание на турнира "Купа Бургас". Това стана ясно на днешната пресконференция, в която участваха зам.-кметът Красимир Стойчев, генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов, президентът на местния клуб по конен спорт Георги Базотев и началник отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" в Община Бургас - Веселина Деведжиева.

Зрелищната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август /петък и събота/ на общинската конна база. Началото е в петък сутринта от 9:00 часа до обяд. След това състезанието ще се поднови в 18:00 часа. 

Официалното откриване ще бъде между 19:30 и 20:00 часа. Следват нощни паркури. Заявки за участие са дали рекордните 122 коня.

Турнирът "Купа Бургас" ще продължи и в събота сутринта също от 9:00 часа. Вечерните паркури ще започнат след 18:00.

Кметът на Бургас Димитър Николов ще връчи купата около 22:00 часа вечерта в събота. Тогава ще започне награждаването на най-добрите. Атрактивното състезание се организира от бургаския клуб по конен спорт "Хан Крум", Българската федерация по конен спорт и община Бургас.

Турнирът, в който ще има и участници от Турция и Кипър, е част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015". Наградният фонд е 12 000 лева. Турция ще бъде представена от бившия президент на федерацията по конен спорт Арман Йозгюркей, който в момента е вицепрезидент на европейската федерация.

8 състезатели от бургаския клуб "Хан Крум" ще водят битка за отличията. Сред тях личат имената на изключително талантливата Сияна Базотева, която е националка, на най-малката участничка - 10-годишната Рая Порточанова и на най-възрастният - 67-годишният Марчо Марков.

"Не са много Общините като Бургаската, с която работим в отлична комуникация", заяви генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов.

"Провеждаме единственото състезание у нас, което заедно с квалификациите е в две седмици и единственото с нощни паркури. Няма друга такава Община в България, която толкова активно да помага и съдейства", призна президентът на клуб по конен спорт "Хан Крум" Георги Базотев.

"Община Бургас осигурява 8 000 лева за това изключително атрактивно и зрелищно състезание. При всички случаи то ще донесе много наслада и положителни емоции за участници и зрители", заяви Веселина Деведжиева и призна за отличната работа в синхрон по отношение на организацията между общината, родната федерация по конен спорт в лицето на Теодор Шейтанов и с ръководения от Георги Базотев клуб по конен спорт "Хан Крум".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Григор Димитров сред първите поставени в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: