Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Шампионът на "Ариана" постигна исторически успех срещу Лудогорец в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:03 / 13.08.2015Коментари (0)2061
Шампионът на "Ариана Аматьорска лига" за 2015 г. DANTEK постигна исторически успех срещу професионалния шампион на България. Столичани се наложиха с 6:1 над Лудогорец (Разград) в демонстративния мач, който се игра в центъра на Бургас.

Шестте гола във вратата на Лудогорец имаха и известна символика, защото те ознаменуваха края на изключително успешното шесто издание на популярния турнир по минифутбол за аматьори. Мачът се игра на специално изградения мобилен стадион "Ариана Арена" на централния площад "Тройката", където през целия ден имаше забавления за феновете.

Обрат с неочакван край

DANTEK спечели правото да се изправи срещу четирикратния шампион на България като победител в Големия финал преди месец в Созопол. Очевидно и професионалният подготвителен лагер в Словения е дал отражение, защото аматьорите започнаха много агресивно и играха така до последния съдийски сигнал.

Все пак Лудогорец първи отбеляза гол. Още до края на полувремето DANTEK изравни резултата, а след второто полувреме се развихри за цели пет безответни гола. В края дори DANTEK си позволи да намали темпото, тъй като видимо имаше голямо превъзходство.

Традиционните участници в "Ариана Аматьорска лига" под името Kletkata се чувстваха по-комфортно на малкия терен и на изкуствената настилка, докато играчите на Лудогорец изпитваха проблеми в организирането на атаките си. Освен това разградчани не успяха да се приспособят към агресивната игра, която столичани предложиха. Тя беше белязана и от чести смени на състава от хокеен тип.

Истинско шоу за феновете в Бургас

Денят на големия мач на шампионите се превърна в празник за бургазлии и гостите на деня. Той започна с възможност за запалянковците да се снимат с купата на национален шампион. След това отборът на община Бургас, в чийто състав блестеше героят от световното първенство в САЩ през 1994 г. Златко Янков, победи в зрелищен двубой с 5:4 отбора на спортните журналисти в България - Медия Юнайтед.

Най-емоционалната част беше свързана с възможността зрителите край "Ариана Арена" да вземат автографи от футболистите на Лудогорец. Най-търсени бяха звездите от миналогодишния отбор, който постигна исторически успехи в Шампионската лига. Отборът от Разград беше представен в пълния си блясък с последните нови попълнения и се превърна в атракция дори за чужденците в Бургас.

Запалянковците държаха до последно играчи като Владислав Стоянов и Светослав Дяков за снимки и автографи. Интерес не липсваше и към орела Фортуна, който също беше на разположение за снимки.

"Бургас винаги е бил известен с отношението си към аматьорския спорт. Ако професионалните клубове са били едната насока на развитие на спорта, общината се е грижила за развитието на аматьорския спорт", заяви при откриването на събитието заместник кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян.

С двубоя на шампионите приключи едно успешно издание на "Ариана Аматьорска лига", в което участие взеха 1824 отбора и над 20 хиляди футболисти. А от името на организатора "Ариана" бранд мениджърът Венцислава Пашева обеща седмото издание да продължи традициите и да надгради с още нови изненади и подобрения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: