Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Шампионска титла при юношите и бронз за децата от Балканиадата по конен спорт в Гърция
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 08.09.2015Коментари (0)1141
С шампионска титла при юношите за Венцислав Изов и бронзов медал за отбора на децата приключи Балканиадата по прескачане на препятствия в Порто Карас, Гърция. Състезанието се проведе от 3 до 6 септември и в него среща си дадоха най-добрите ездачи от 7 балкански държави - Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Македония и България.

Бургас беше представен с две състезателки в Националния отбор - Жени Михова при децата и Сияна Базотева при юношите. В силна конкуренция, страната ни завоюва отличия точно в тези категории.

В изпитанието в събота отборът на децата ни се оказа с равен брой точки с Турция, оспорвайки си второто място. В крайна сметка баражът отреди бронзов медал за състезателите в отбора ни - Ванеса Атанасова с кон Колорадо, Анна Ангелова с Каризма, Белмин Арифова със Залина и бургазлийката Жени Михова с Финес. Златото отиде при гърците.

Категория юноши донесе златен медал и шампионска титла за България в лицето на талантливия състезател Венцислав Изов. Той бе единственият ни участник без нито една грешка във всичките състезателни дни. Отличното му представяне го изведе на първото място пред Хърватска и Гърция, чиито ездачи останаха негови подгласници. Изов е същият младеж, с когото миналата година бургаската състезателка Сияна Базотева бе на едномесечен тренировъчен курс в Германия, като част от подготовката им за Европейското първенство. Тази година Венци бе поканен да тренира в Швейцария при един от най-добрите треньори в Европа. Той го подготвя срещу работата, която Изов извършва там - обучение на коне.

Бургаското момиче - Сияна Базотева, която за първа година се състезава в категория "юноши", записа 16-о място в крайното класиране. Скачанията бяха в 3 квалификационни паркура и Гранд При с височина на препятствията 130 см. Другите две наши състезателки направиха повече грешки, което нареди отборно юношите на 5-то място, с 3 точки разлика от отбора на Турция. Първи стана отбора на домакините.

"Можем само да поздравим бургаските състезатели за това, че двама подрастващи ездачи представиха България, конния клуб и Бургас на голямо международно първенство. Техният всеотдаен труд не можа да бъде подкрепен от тренировъчната атмосфера в клуба. В крайна сметка постигаме целите на конния спорт - да се научим да преодоляваме трудностите и да растем", коментира председателят на ККС "Кан Крум" инж. Георги Базотев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: