Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Звездичка превзе Одрин
Автор: Екип Burgas24.bg 16:01 / 10.09.2015Коментари (0)1698
102 години след великата родна победа на бойното поле- превземането на Одринската крепост, отново имаме повод за национална гордост! Този път подвига не е военен, а футболен и е дело на бургаската "Звездичка", В силен международен турнир за набор: 2003 год., "под командването" на треньора Нено Ненов. бургаските дарования буквално объркаха сметките на домакините и съперниците си със сърцата, тактически образцова и резултатна игра.

На финала "звездичките" спечелиха срещу "Шукри Пашаспор" с 4:0 или още турския тим, кръстен на турския военачалник загубил историческата битка от генерал Георги Вазов в онези години. Родните момчета изкусно са прилагали изкуствени засади на противниците си, а това с което са очаровали и най- крайните критици е била "командата" за тотален футбол, като за него освен умения, задължителна е и смелата игра- в конкретния случай отвъд река Резовска.

"Деца като нашите ще възродят бургаския и българския футбол", каза родител на дете, веднага след последния съдийски сигнал. "Гордеем се с Вас футболни машини" пък казаха в един тон от Египет Стойчо Младенов и Анатоли Нанков.

Общо са спечелени четири мача, като другите три успеха са срещу "Сарайспор" с 2:0, "Генч Асландла" с 3:0 като това е сателитен отбор на гранда "Галатасарай", а на полуфинала е извоюван ценен успех с 3:1 срещу "Кюпрючеспор". Това е втори международен голям успех за тази възраст на школата- люпилня на шампиони и общо пети в международни надпревари за ДФК "Звездичка". Групата бе водена от Александър Алексиев, а превоза става възможен благодарение щедростта на частна автобусна компания.

"Гордея се с децата, те наистина заслужават да ликуват. Това е най- големия на възраст набор в нашата млада. но пък боеспособна школа" каза председателя й Петър Алексиев, който поради здравословни причини остана в Бургас. "Да вдигнеш шампионската купа и да чуеш българския химн в град като Одрин е нещо специално и неповторимо за всеки българин. Децата са още малки и не са запознати в дълбочина с онзи голям подвиг преди повече от столетие, но аз вярвам, че за тях този успех ще има трае отпечатък за тяхната дай Боже успешна кариера в бъдеще" каза пък зам.- председателя на бургазлии Кеворк Дадурян.

Малко преди отпътуването за съседната държава, БФС и община Бургас похвалиха нивото и организацията на националния турнир "Звездичка Къп" за възрастите: 2005 и 2006 година. В едната триумфираха "Берое" след успех на финала срещу домакините, а в другата"Добруджа" се наложи срещу "Царско село" в спора за първото място. Солидна част от децата- гости на Бургас, бяха приети да нощуват по къщите на своите връстници и приятели от "Звездичка".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: