Бегач на КК “Бургас” включен в националния отбор за Обиколката, тимът финишира с основната група на първия етап

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:10 / 08.09.2008
794
Колоездачът на КК "Бургас" Владимир Коев бе повикан в последния момент в националния отбор на България и бяга с екипа на трикольорите на започналата 58-а обиколка на България, която стартира днес в Троян. Младежкият отбор на България не бе допуснат до участие поради съмнения на организаторите, че ще помагат на КК "Бургас". Там бе и Русен Русев, но след недопускането на тима, заедно с Петър Евстатиев, двамата бяха включени в бургаския отбор.

Победител в първия етап на 58-ата международна Обиколка на България стана носителят на жълтата фланелка от пролога в неделя колоездач на Хемус (Троян) - французинът Томас Буте. Победителят изпревари със силен финален спринт представителят на Латвия Ласис Нормунд. На трето място остана топ-колоездачът на КК "Несебър" Ивайло Габровски.

Първата премия за катерачи спечели Даниел Петров на изкачването в село Велчово. Носител на бялата фланелка на червени точки обаче стана Николай Милков, който взе другите две премии за катерачи.

Александър Дукич от КК "Цар Симеон" пък поведе във временното класиране за най-добър млад състезател и облече бялата фланелка.

Повече от 30 километра петима колоездачи караха на около минута пред основната група. Сред тях бяха двама колоездачи на Бургас и Несебър - Петър Панайотов и Мартин Грашев. Те обаче бяха застигнати от основната група малко преди Габрово.

Следващият етап на Обиколката е Габрово - Разград.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).