Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Спортни придобивки за селата Гюльовца, Оризаре и Кошарица
Автор: Екип Burgas24.bg 18:17 / 17.09.2015Коментари (0)1488
Община Несебър за пореден път доказа, че развитието на спортните навици е сред приоритетите й. В този дух днес официално бяха открити няколко нови придобивки в селата Гюльовца, Оризаре и Кошарица.

В Гюльовца кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов, кметът на селището Васил Василев и общинският съветник Николай Киров прерязаха официално лентата на мини футболно игрище.

Новата придобивка е с размери на игралното поле 40 на 20 метра, разчертано и оборудвано според нормативните изисквания на спорта. Тя е изградена със специализирана настилка - изкуствена трева. Предвидени са и седалки за посетителите. Обектът граничи със съществуваща зона за силови упражнения и се намира до читалището в населеното място. Мини футболното игрище е изградено с пари от общинския бюджет.

Малко по-късно кметът на община Несебър Николай Димитров заедно със заместник-кмета Лазар Япаджиев и кмета на Оризаре Черню Пенчев откриха официално обществения парк в селото. Обектът, който е достъпен и за хора в неравностойно положение, условно е разделен на две части-паркова и за спорт. В първата има сух фонтан, изграден на принципа "Обливаща вода", където водата струи и се стича по 3 сфери от неръждаема стомана с различен диаметър. Той е художествено осветен с 4 броя LED прожектори. По цялата алейна мрежа на удобни места разположени пейки, а до единия от двата входа на парка е разположена чешма, която хората в неравностойно положение също ще могат да ползват. Спортната зона на обекта включва заградени игрища - за мини футбол и комбинирано за баскетбол-волейбол, както и зона за фитнес упражнения на открито. И тази нови придобивка е изградена с пари от общинския бюджет.

Официалния старт на обектите бяха и заместник-кметовете на община Несебър Иван Гургов, Лазар Япаджиев, Стойко Стоянов, секретар на общината, общинските съветници Костадин Нищелков и Николай Киров, началник-отдели "Инвеститорски контрол", "Инвестиционна политика" и "Несебър-Световно наследство", както и жители на селото.

Третата нова придобивка, която зарадва хората в Кошарица бе фитнес зала, както към нея има и стая за канадска борба, които се помещават в сградата на старото кметство. "Предвижда на мястото на това здание да бъде изградена модерна закрита автогара, като към нея ще бъде изградено и помещение, където да има финтес уредите и да се упражнява и канадска борба, към която има засилен интерес сред младежите в селото", сподели кметът на селото Павел Павлов. Лично кметът на Несебър и председателят на Общинския съвет Благой Филипов се увериха, че има засилен интерес към залата и пожелаха на всички да бъдат постоянни в усилията си да подържат добър тонус. Заедно с откриването на фитнес залата, кметът на Несебър Николай Димитров инспектира и дейностите по строежа на новата детската площадка, която се намира в двора на ОУ "Св. Иван Рилски".

В последните месеци община Несебър започна изграждането на редица проекти с местно значение. Тези, които днес бяха открити, са поредните, с които се цели не само благоустрояване на пространството с модерни и съвременни зони за спорт и отдих, но и подобряване условията на живот на населението в селищата, сподели кметът на община Несебър минути преди да даде официален старт на обектите. Градоначалникът Николай Димитров, както и председателят на Общинския съвет Благой Филипов бяха на мнение, че благодарение на съвместните действия и синхрон между община Несебър и Общинския съвет всеки един проект се финализира успешно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: