Започна международната регата Black Sea Cup Bourgas 2015

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:09 / 02.10.2015
804
Започнаха гонките в международната регата "Black Sea Cup". Ветроходното състезание се провежда от днес до четвърти октомври в акваторията на Бургаския залив. Първенството се организира за трета поредна година от Яхт-клуб "Порт Бургас", Яхт-клуб "Черноморец Бургас", Българска федерация по Ветроходство, Община Бургас и "Пристанище Бургас" ЕАД. 

В проявата участвата девет спортни клуба, които се състезават в младежките класове "Оптимист", "420" и "Лазер 4.7". Най-многобройни са най-малките състезатели в клас "Отимист", където за награди се борят 49 участника. 13 са участниците в клас "Лазер 4.7", а в клас "420" участват три лодки със шест състезатели. Награждаването на най-добрите ще е в неделя.

Само преди месец гр. Бургас бе избран за домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас "Оптимист" през 2017 година, когато се очакват малки ветроходци от 35 страни. Вече са договорени тренировките на десетте най-добри отбора в този клас, които ще се проведат догодина в Бургас по същото време, за което се планира и европейското първенство. Това съобщи изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов, който присъства на началото на регатата"Black Sea Cup".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).