Националите по ръгби загубиха от Норвегия в драматичен мач от Европейската купа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:03 / 04.10.2015
1270
Българският национален отбор по ръгби 15 загуби драматично с 15:16 от Норвегия в мач от European Nations Cup 2014-2016. Срещата се игра при сериозен интерес на помощното игрище на стадион "Черноморец" в Бургас. 

Сред официалните гости бяха президентът на Българската федерация по ръгби Атанас Зафиров, общинският съветник Йордан Георгиев, който е представител на федерацията и един от стожерите на новоизграждащия се ръгби клуб Бургас, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Лорис Мануелян и др.

Трикольорите ни се представиха повече от достойно и поведоха още в първите минути. Първото полувреме завърши при резултат 12:10. След почивката нашите водиха почти до края, но няколко грешки в последните минути обърнаха резултата в полза на противника.

"Малко не ни достигна да спечелим мача, загубихме заради няколко груби грешки в отбрана. За справка ще вметна само че, че един отбор от норвежкото първенство разполага с бюджет колкото цялата наша федерация. Въпреки това играхме като равен с равен", каза Атанас Зафиров след срещата.

България е в група С на Европа заедно с отборите на Норвегия, Финландия, Турция, Босна и Херцеговина. В края на шампионата през 2016-а класиралият се на първо място тим ще премине в по-горна дивизия, а последният ще отпадне в по-долна група.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).