България играе контрола с Албания през ноември

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:00 / 19.10.2015
498
Българският национален отбор по футбол почти сигурно ще играе контрола с един от финалистите на Евро 2016, съобщава "Тема Спорт".

БФС преговаря за приятелски мач с Албания. Двете страни са постигнали принципна договореност, като остава само да бъде подписан договорът. Мачът е предвиден за средата на ноември, когато са плейофите за европейското първенство и световните квалификации в Зона Азия, Африка и Южна Аме­рика. Датата предстои да се уточни до десетина дни. Със сигурност ще е в периода 12 -17 ноември.

Двубоят ще е в Албания в Елбасан. Последният приятелски мач на България бе на 8 юни, когато загубихме тежко от Турция като гост с 0:4.

Трикольорите приключиха битката за Евро 2016 на четвърто място в групата, на це­ли 8 точки от третия Норве­гия, който ще играе на бара­жите с Унгария.

Албанците пък се класираха директно на финалите във Франция за сметка на Дания, която остана на трето място. Така тимът за първи път в своята история ще играе на голям футболен форум. В момента Шкендербеу пък е част от групите на Лига Европа, така че албанският футбол бележи сериозен възход в последно време.

Ако все пак нещо около предстоящия спаринг се промени и той не се състои, селекционерът Ивайло Петев няма да събира националите за лагер или друг приятелски мач, защото предложения за такъв няма.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).