Бургаският ДФК "Звездичка" се захваща с нов социален проект

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:51 / 20.10.2015
835
Бургаският ДФК "Звездичка" се захваща с нов социален проект чиито патрон е Дидие Дрогба. Той гласи "За равноправието и против дискриминацията на децата с увреждания и децата в неравностойно положение". Днес децата от школата и треньорския екип ще проведат забавен и проефесионално поднесен урок по футбол за деца с увреждания.

Мястото е Храмът на детския футбол- "Звездичка Арена". Програмата включва теоретичен урок и демонстративен мач с възпитаници на бургаския клуб, след което ще бъдат наградени всички за своето участие.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и движението MOVE WEEK. Децата с увреждания, които ще участват за пръв път ще се докоснат до голямата игра наречена "Цар Футбол".

Целта е да провокира интереса на спортните среди към социалното включване на хората с увреждания в спорта и да докаже, че футболът е достъпна игра. Най-популярният спорт има своя гений, който по рождение е с увредени крака - левият е с шест см. по-къс от десния. Да, това е "Кривокракият ангел" - бразилецът Мануел Гаринча.

"Това е една от десетките кампании в които школата ни се включва - изградихме 14 спортни площадки, две по-големи игрища, организираме масови кросове, плажни турнири, областни, национални и международни турнири, посрещахме 4 години поред Олимпийския огън в Бургас, спортни карнавали и фестивали - от създаването на школата работим успешно с децата лишени от родителски грижи, като те участват в почти всички наши спортни събития," каза председателят на "звездичките" Петър Алексиев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).