Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Метропол" спечели два бронза и покри три норматива
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 12.11.2015Коментари (0)934
©
Отличен старт преди новия плувен сезон в България записаха плувците на "Метропол". Това стана в 17-ото издание на традиционния международен турнир "Стефан Попов-Замората", в който бургаският клуб се представи с 12 състезатели. Равносметката от участието на младите плувци е два бронзови медала и три покрити национални нормативи.

Отличията на басейн "Спартак" в столицата извоюва ученикът на СУ "Юри Гагарин" Христеян Маслев. Надеждата на ПК "Метропол" регистрира трето време на 100 м бруст - 1.18.81 мин., където е шампион за своята възраст, и на 50 м бруст - 35.89 сек.

Поради сгрешен протокол на 50 м бътерфлай обаче 12-годишният Маслев остана 9-ти с време 29.30 при норматив 30 сек.

"След покриването на нормативите за националния отбор сега съм амбициран да гоня една година по-големия от мене национален шампион от ,,Царевец" ВТУ Преслав Маринов. Ще се постарая до края на годината да направя така, че рекордът на 50, 100 и 200 метра бруст да бъде подпечатан с емблемата и името на клуба ми ,,Метропол" Бургас", сподели шампионът Христеян Маслев.

Към двете трети места възпитаникът на треньора Марио Златев прибави и още две постижения. Бургазлията успя да покрие два национални норматива при по-голямата възраст - на 50 м бруст, където нормативът е 36.19, и на 100 м бруст /с норматив 1.19.50/.

"Да подобриш резултати не е лесно. Трябват повече тренировки, по-усилена работа - не само в басейна, а и в залата, и повече желание за постигане на целта. Станах национален шампион през лятото, защото това ми беше целта и ето, постигнах я! Вярвах в себе си. Сега съм медалист при една година по-големите от мен и съм горд, че съм възпитаник на СУ ,,Юрий Гагарин" и ПК ,,Метропол," заяви Маслев.

Отлична форма в плуването демонстрира и съотборникът му Деян Велков. Той също покри национален норматив - на 50 бруст с време 35.65, и вече е национален състезател. "Амбициите ми са да постигна добри класирания", коментира другата надежда на ПК "Метропол".

Много близо до влизане в разширения национален отбор на България по плуване беше и Стелян Василев. Две секунди обаче не достигнаха на нашия състезател, за да покрие норматива на 50 и 100 м гръб.

Така в топ 6 на турнир "Замората" места заеха Деян Велков - четвърти на 50 м бруст с време 35.65 и шести на 100 м бруст с резултат 1.22.09; Христеян Маслев - пети на 50 м бруст с време 35.89 и на 100 м бътерфлай с резултат 1.12.56.

За призовите места на турнира, който се проведе на 7 и 8 ноември, се бориха близо 600 деца от 41 клуба от България и чужбина.

Отлично за "Метропол" плуваха още Теодор Стоилов, който подобри личните си постижения с 4-5 секунди, Павел Великов, Светослав Колев и Димитър Георгиев, всички възпитаници на СУ "Юрий Гагарин" - Бургас. 

Останалите момчета в състава: Борис Крумов, Георги Колев, Артьом Прудников, Иван Петров и Кристиян Копринков плуваха добре и демонстрираха красив и изчистен стил. В следващите месеци пред тях целта ще е достигане на още по-добра спортна форма.

Следващото предизвикателство пред състезателите и треньорите в плувен клуб "Метропол" - Хариета Гарибян и Марио Златев, е международният турнир в Пловдив за купа "Спринт" в края на месец ноември. В средата на декември "метрополци" ще "сверят часовници" на международно състезание в Александруполис, Гърция.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: