Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
"Метропол" жъне успехи на турнир в Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 03.12.2015Коментари (0)590
С пълна кошница медали от международен турнир в Пловдив се завърна отборът на ПК "Метропол". Възпитаниците на треньорите Хариета Гарибян и Марио Златев записаха изключително силни резултати и извоюваха 12 отличия.

Очаквано за пореден път много силно се представиха националите в ПК "Метропол" Деян Велков и Христеян Маслев. Успешно включване в надпреварата направи и съотборникът им Стелян Василев.

Деян Велков мери сили с година по-големите състезатели, но разликата във възрастта не му попречи да се нареди сред призьорите. Той извоюва сребърен медал на 50 м бруст и бронз на 100 м бруст.

С пет медала от Пловдив се завърна Стелян Василев. Той спечели вторите места на 100 св. стил, на 50 и 200 м гръб, а на 100 гръб и 50 м св. стил се нареди на трета позиция.

Малшанс обаче споходи Маслев в това състезание. Христеян завърши с три златни и два сребърни медала, но се размина на "косъм" от нов национален рекорд и в трите брустови дистанции.

На 50 метра на нашия плувец не му достигнаха 4 десети, където се класира втори. На 100 метра Маслев финишира с първо време, но на 45 стотни от рекорда. На 200 м Христеян плуваше под рекорда, но в последните метри забави темпо, изгуби преднината си и завърши втори. В дисциплините 200 и 400 м съчетано Христеян Маслев записа победи, извоювайки златните отличия.

Поздравления за много силното представяне в турнира получиха Артьом Прудников, Павел Великов, Светослав Колев, Иван Петров и дебютантът Мартин Маринов, които, според треньорите, бележат голям скок в развитието си. Много висока оценка получават и най-малките състезатели - Симон Саркисян, Ивайло Стоянов и Александър Иванов, покрили задължителният норматив от 200 м св. стил във възраст "Златна рибка".

Добре плуваха още Теодор Стоилов, Николай Йорданов и новите попълнения в отбора - Стилиян Дянков и Габриела Маринова. Следващото предизвикателство пред плувците на "Метропол" е международното състезание в Александруполис, Гърция, през този месец.

Международният турнир в Пловдив се проведе на 28-29 ноември на 25-метров басейн. Участие в него взеха над 500 състезатели от 41 клуба от България, Македония, Сърбия, Косово и Малта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас
700 акробати от 17 държави са в Бургас за участие в престижен турнир с ранг Световна купа
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: