Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Никулденският турнир прераства в международен
Автор: Екип Burgas24.bg 12:13 / 08.12.2015Коментари (0)656
Първият Никулденски турнир по водна топа събра млади ватерполисти от четири спортни клуба от страната. Освен децата във възраст родени 2004 г. и по-малки, в пилотното издание на надпреварата се включиха и дамите. В двудневното състезание участваха домакинът "Черноморец", КПС "Варна" и столичните "Славия" и "Локомотив-Н.Н.".

Пред препълнените трибуни турнирът "Свети Никола" беше открит от кмета на Бургас Димитър Николов, който приветства идеята за неговото провеждане. Градоначалникът заяви: "Продължаваме напред" и изрази надежда за следващата година домакин на надпреварата да е новият басейн, който ще бъде построен в парка в "Славейков". 

Идеята на организаторите СКВТ "Черноморец" и община Бургас е турнирът за в бъдеще да прерасне в международен.

Представителите на всички клубове, пристигнали за срещите на басейна в "Меден рудник", дадоха положителна оценка за турнира, който в това време на годината запълва съществуващата от дълго време празнина в спортно-подготвителния период на отборите. 

"Като време това е най-удачният период за провеждането на турнира преди началото на държавното първенство. От такива мачове се нуждаят най-вече дамите, които са ощетени в сравнение с мъжката част, тъй като липсват подобен род състезания за тях," заяви "двигателят" в развитието на водната топка в Бургас през последните години Петър Йонов. 

"Децата премериха сили и се сблъскаха със свои връстници. На този турнир видяхме на какво ниво са варненските и бургаските отбори преди началото на държавното първенство", заяви наставникът на столичния "Славия" Александър Нейски, който допълни, че за догодина неговият тим с удоволствие отново ще се включи в надпреварата.

"Организирането и повеждането на такива турнири показа, че това е верният път да инвестираме в младите състезатели. По този начин ние продължаваме да градим фундамента в Детско-юношеската школа на клуба и да работим с наши кадри. Ще продължим да разчитаме на наши състезатели в първенството на мъжете. Не считаме за необходимо да привличаме играчи от други ватерполни центрова, за да гоним класиране. Приоритетът за нас е да продължим да изграждаме наши състезатели и се надяваме, когато завършат средно образование, те да останат в клуба, за да имаме напълно затворен цикъл в изградената вече клубна пирамида", каза председателят на СКВТ "Черноморец.

Петър Йонов и колегите му Свтозар Владков и Георги Балабанов благодариха на общината за грижите и съдействието за развитието на бургаската водна топка.
Всички участници в първото издание на Никулденския турнир получиха специално изработени плакети.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
700 акробати от 17 държави са в Бургас за участие в престижен турнир с ранг Световна купа
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ
Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Д-р Теодор Борисов: През 60-те години българските национали имат най-големите успехи

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: