Никулденският турнир прераства в международен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:13 / 08.12.2015
658
Първият Никулденски турнир по водна топа събра млади ватерполисти от четири спортни клуба от страната. Освен децата във възраст родени 2004 г. и по-малки, в пилотното издание на надпреварата се включиха и дамите. В двудневното състезание участваха домакинът "Черноморец", КПС "Варна" и столичните "Славия" и "Локомотив-Н.Н.".

Пред препълнените трибуни турнирът "Свети Никола" беше открит от кмета на Бургас Димитър Николов, който приветства идеята за неговото провеждане. Градоначалникът заяви: "Продължаваме напред" и изрази надежда за следващата година домакин на надпреварата да е новият басейн, който ще бъде построен в парка в "Славейков". 

Идеята на организаторите СКВТ "Черноморец" и община Бургас е турнирът за в бъдеще да прерасне в международен.

Представителите на всички клубове, пристигнали за срещите на басейна в "Меден рудник", дадоха положителна оценка за турнира, който в това време на годината запълва съществуващата от дълго време празнина в спортно-подготвителния период на отборите. 

"Като време това е най-удачният период за провеждането на турнира преди началото на държавното първенство. От такива мачове се нуждаят най-вече дамите, които са ощетени в сравнение с мъжката част, тъй като липсват подобен род състезания за тях," заяви "двигателят" в развитието на водната топка в Бургас през последните години Петър Йонов. 

"Децата премериха сили и се сблъскаха със свои връстници. На този турнир видяхме на какво ниво са варненските и бургаските отбори преди началото на държавното първенство", заяви наставникът на столичния "Славия" Александър Нейски, който допълни, че за догодина неговият тим с удоволствие отново ще се включи в надпреварата.

"Организирането и повеждането на такива турнири показа, че това е верният път да инвестираме в младите състезатели. По този начин ние продължаваме да градим фундамента в Детско-юношеската школа на клуба и да работим с наши кадри. Ще продължим да разчитаме на наши състезатели в първенството на мъжете. Не считаме за необходимо да привличаме играчи от други ватерполни центрова, за да гоним класиране. Приоритетът за нас е да продължим да изграждаме наши състезатели и се надяваме, когато завършат средно образование, те да останат в клуба, за да имаме напълно затворен цикъл в изградената вече клубна пирамида", каза председателят на СКВТ "Черноморец.

Петър Йонов и колегите му Свтозар Владков и Георги Балабанов благодариха на общината за грижите и съдействието за развитието на бургаската водна топка.
Всички участници в първото издание на Никулденския турнир получиха специално изработени плакети.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).