Българската яхта “Фурия" спечели златото на ветроходно рали ARC

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:17 / 08.12.2015
711
Това, на което се надяваха всички приятели на българското ветроходство и всички бургазлии, се случи. "Фурия" финишира успешно в Родни бей на остров Санта Лучия, част от Малките Антили, печелейки златото в своя клас F на презокеанското рали ARC. Тя го направи с убедителна преднина пред основните си преследвачи "Таштали" и "Алпер". "Фурия" е и на 29-то място в общото класиране, изпреварвайки 161 по-големи и скъпи лодки.

Чакаме с нетърпение у дома да се завърне бургаският екипаж: Румен Котов - скипър и запален мореплавател с приключенски дух, Михаил Копанов - най-опитният и титулован бургаски ветроходец, и Диан Зайков - известен не само със страстта си към морските пътешествия, но и като един от създателите на съвременната бургаска фехтовална школа.

Това беше първото участие на българска яхта в най-мащабното презокеанско ветроходно рали - Atlantic Rally or Cruisers (ARC). По пътя към триумфа "Фурия" най-напред измина 1500 морски мили от Черно море до Канарските острови, а след това 2700 морски мили без прекъсваване до финала на Антилите.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).