Официално: България и Италия домакини на Световното първенство 2018

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:31 / 09.12.2015
955

България и Италия ще си поделят домакинството на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година, съобщиха от Българската федерация по волейбол. Решението бе взето на заседание на изпълнителния комитет на FIVB в Лозана.

Договорът между FIVB, българската и италианската федерации бе подписан от Ари Граса - президент на FIVB, Данчо Лазаров - президент на българската федерация и Карло Магри - президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич - президент на CEV и Министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

"Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели", заяви президентът Данчо Лазаров.

На 15 януари 2016 на специално заседание, отново в Лозана, ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Мондиала. Оповестено бе единствено, че тя ще бъде една и съща за Световните първенства при мъжете и жените.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).