Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Бургас и Велико Търново - футболните титани при децата
Автор: Екип Burgas24.bg 11:11 / 21.12.2015Коментари (0)693
Столицата на Южното Черноморие - Бургас и старопрестолния град под "Царевец" - Велико Търново нямат футболен представител в мъжката Висша футболна лига, и не се знае дали скоро ще "избухне" отново величието им на футболния небосклон. За жалост емблематичните футболни марки от въпросните футболни центрове са в миманса в полунасипно състояние, но повод за оптимизъм има.

Далеч от т. нар. футболно сечище има едно райско кътче, където образно пуска корени нова гора - тази навярно, която ще преобрази и прероди българския футбола. Какво по-хубаво от това митичните стадиони: "Ивайло", "Черноморец" и "Нефтохимик", да се пукат по шефовете, а повод за оптимизъм дават две съвсем прясно омесените марки като "Звездичка" и "Болярчетата". През последните години те са от тези ДЮШ, които диктуват модата у нас и буквално правят от нищо нещо. Показаха го нагледно - в силен предколеден национален турнир за деца, родени в историческата за България: 2007 година или още годината, когато бяхме приети в Европейския съюз. Сблъсъкът на титаните при подрастващите във Велико Търново очарова и най- големите скептици. Срещите бяха изключително интригуващи, но именно "Звездичка" и "Болярчетата" бяха с едни гърди по- напред и спечелиха достатъчно битки, преди същинския финал между двата отбора.

По-паметливите върнаха лентата назад с 24 години когато "Етър" с Красимир Балъков, Бончо Генчев, Трифон Иванов и др. постигна исторически дубъл - шампионска титла и купа на БФС, но за да стане това факт, момчетата на Гочето трябваше задължително да измъкнат равен или победа във възлови дербита срещу тогавашното страшилище "Черноморец" с Диян Петков, Симеон Чилибонов, Любомир Шейтанов, Владо Стоянов и др. Тогава "болярите" успяха, сега в спортна зала "Васил Левски" пак успяха да триумфират, с цената на постоянство, дисциплина и пълно себераздаване пред собствена публика за крайното 5:2 срещу морските събратя и връстници.

Сребърните медалисти не бяха сочени за фаворити, но откровено се окачествяват като приятната изненада в надпреварата. Началото е изключително кошмарно - титулярния вратар претърпява инцидент в хотела и състоянието му не позволява да играе, а в първия си двубой, "звездичките" срещат бъдещия шампион - "Болярчетата" и губят с 0: 3. Бурно подкрепяни от сърцатата си агитка и с корегирана тактическа постройка, бургаските дарования печелят с 1: 0 срещу "Добруджа", и на два пъти с 2: 1 срещу "Берое"- 1 и "Берое"- 2. Наставникът Павел Алексиев вдъхва нужната увереност и сили на селекцията си от продуктивни деца, за която ще се говори повече и то задълбочено може би, в следващите години. Срещите бяха изгледани от почетния президент на бургазлии Анатоли Нанков.

"Стана страхотно състезание, в което победители са всички, но за протокола има класиране. Умения присъщи за по- големи футболисти бяха демонстрирани, продължаваме в същия дух да работим с все сили. Знам какво е да се организира масово спортно мероприятие и какво е нужно за да е то на нужното ниво и в този ред на мисли, поздравявам домакините за организацията" каза Петър Алексиев- председател на ДФК "Звездичка".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: