Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Созопол привлече Кристиян Тафраджийски
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 09.01.2016Коментари (0)2537
©
Талантливият Кристиян Тафраджийски е най-новото попълнение на ФК Созопол, разбра Burgas24.bg. Той ще се присъедини към "вампирите" в понеделник, когато отборът се събира за първа тренировка. 

Главният мениджър на клуба Румен Димов загатна за трансферната бомба, но упорито отказваше да обяви името на новото попълнение, тъй като интерес към него има от няколко отбори от А група.

Кристиян Тафраджийски е юноша на люпилнята за таланти Академия Литекс. Играе предимно като дясно крило, но може да се изявява още като централен нападател и десен краен бранител. Силният му крак е десният.

Започва да се занимава с футбол сравнително късно, когато през 2006 г. 13-годишен се явява на ежегодните приемни изпити, организирани от оранжевата школа. 

Първият му треньор е Христо Данчев и в зависимост от различните възрастови формации треньори още са му били специалисти като Николай Димитров-Джайч, Евгени Колев и Петко Петков. С последния става носител на Купата на БФС при юноши, родени 1993 г., като във финалната среща, играна на 15 април 2009 в Пловдив, "оранжевите" побеждават връстниците си от Нафтекс с 2:1, а Кристиян отбелязва първото попадение.

Пак през същата година на VI-тото издание на Международния юношески турнир "Юлиян Манзаров", състоял се в Правец, Литекс попадат в т.н. "желязна група", в които са още отборите на Левски (София), ЦСКА (София) и Стяуа Букурещ. Тафраджийски отбелязва един от головете за победата над Левски с 4:2, а "оранжевите" завършват на първо място и се класират на финал. Там за трофея спорят с "гранда" Барселона и след победа с 1:0 печелят турнира.

Кристиян се състезава и за младшата възраст на Литекс, родени 1992 г. на треньора Евгени Колев с която на 28 юни 2009 и отново в Правец става Републикански шампион на България. На финала "оранжевите" побеждават Левски (София).

Неизменен титуляр е за своята възрастова формация с която участва в Елитната юношеска лига, дублиращия отбор, както и за старшата възраст на Литекс. През лятото на 2009 г. от ДЮШ на Левски Сф отправят предложение към родителите на Тафраджийски относно бъдещето на младия талант, но те категорично отказват. През сезон 2008-09 има изиграни общо над 50 мача. 

На 12 септември същата година новоназначеният старши треньор Ангел Червенков взима 16-годишния голаджия в мъжкия състав на Литекс. Неофициалният му дебют за първия състав е на 24 януари 2010 г. когато в контролна среща от зимния подготвителен лагер ловчалии побеждават елитния Сливен с 4:0, а Кристиян влиза на полувремето като смяна на бразилеца Том.

От началото на 2012 г. е пратен под наем във Видима-Раковски (Севлиево). Официалният му дебют в А група е на 3 март същата година срещу Литекс в Ловеч, загубен с 0:3.

От началото на сезон 2012-13 играе под наем в Академик (Свищов), където в 10 мача отбелязва 10 попадения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: