Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Мениджърът на Поморие: Целта е трайно участие при професионалистите
Автор: Екип Burgas24.bg 15:46 / 16.01.2016Коментари (0)781
© Facebook
Мениджърът на новака в Б група Поморие - Огнян Ралев, говори пред "Тема Спорт" за ситуация в клуба. Тимът стартира силно сезона във втория ешелон, като взе четири поредни победи, без да допусне гол, а в последния кръг загуби от амбициозния Дунав (1:2) и слезе от върха. 

"Нашият проект ОФК Поморие стартира като школа в началото на 2013 година по инициатива на кмета Иван Алексиев. Искахме да накараме децата да спортуват повече. През лятото на същата година направихме и мъжки отбор и си минахме по реда - А областна, В група и сега Б. През лятото взехме 7-8 попълнения, с които доразвихме състава и смятам, че сме на високо ниво като за Б група", каза Ралев.

"Около 80-85% от финансирането се осигурява от общината, другите пари са от различни фирми и хотели. Финансово и игрово нямаме особени шансове за промоция в А група. Знаем си възможностите и какво трябва да свършим, за да изградим стабилен клуб. В момента бюджетът ни е в пъти по-нисък от този на Дунав, Нефтохимик и Верея. Логично тези три клуба са основните претенденти за елита. Дунав е явният фаворит - добро финансиране, силен отбор, футболен град. А Нефтохимик, въпреки трудния старт, може да се пребори за А група", добави Ралев.

"Нашата цел е да оставим трайна следа и да бъдем дълго в професионалния футбол. Разполагаме със страхотен стадион с 2000 покрити места и осветление, имаме база и в Каблешково. В школата тренират над 200 деца. Посещаемостта в домакинствата е висока. Работим дългосрочно с Малин Орачев, който е треньор още от областните групи. Той има добри идеи, а и е млад. Кметът пък е много отворен към спорта, помага също на хандбала, ветроходството, борбата... Морските общини са по-богати от останалите, затова и клубове като нашия, Нефтохимик, Созопол и Несебър (В група) са във възход", каза още Ралев.

Той говори и за предстоящото гостуване на Пирин Разлог в събота от 18:00 часа. "Пирин би сериозни отбори като Созопол и Нефтохимик. Има добре изграден състав, очакваме доста труден и сериозен мач. Лесни съперници няма, но ще преследваме докрай място в челото", завърши Ралев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: