СКВТ "Черноморец" стартира в ДП с всички възрасти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:11 / 20.01.2016
496
Ватерполният "Черноморец" остава верен на клубната си политика и за поредна година ще има по един представителен отбор във всички възрастови групи за спортно-състезателната 2016 г. В предстоящия сезон от календара на Българска федерация по водна топка бургаският клуб ще участва в първенствата на страната с общо седем гарнитури. "Акулите" ще имат представители във възрастови групи: деца, момчета, юноши младша, юноши старша, девойки, жени и мъже.

Нововъведението в тазгодишния шампионат при децата е разделението на участващите отбори на Източна и Западна зона. За пилотното решение на федерацията още преди нова година съобщи председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

В свое интервю тогава той заяви, че плюсовете в разделението са преди всичко финансови, защото ще се обслужват центровете на тези зони. За минусите: "Източната конференция ще бъде по-силна от западната и има опасност силни отбори от източната да не намерят място във финалите. И обратно - от западната примерно да влязат слаби отбори. Не виждам това по какъв начин ще допринесе за развитието на водната топка", бе коментарът на Йонов.

В Източна зона освен "Черноморец", влиза още новакът "Бургас", варненските "Черно море", "Комодор", Аква спорт" и "Тича". В Западната са столичните "Локомотив Н.Н.", "Славия", "Левски" /Сф/, ЦДНА СФ, ЦСКА, врачанските "Ботев 2000" /Вр/ и КВТ "Ботев" /Вр/ и "Арда Уникум 2008". Първият квалификационен турнир за 15-те отбора е от 25 до 27 март.

В останалите възрасти: при момчета "Черноморец" е в група "С" заедно с варненските "Тича" и "Черно море", "Арда Уникум" и КВТ "Ботев". При юноши младша компания на бургазлии в гр. "Б" ще им правят ЦСКА, "Локомотив" /Рс/, "Арда Уникум", "Аква спорт" и КПС "Варна". В старшата "акулите" ще играят в "А" група заедно с "Черно море", "Локомотив Н.Н.", "Славия", "Арда Уникум" и КПС "Варна", а при мъжете ще имат за съперници в групата ЦСКА, "Комодор", "Локомотив" /Рс/, "Славия" и "Арда Уникум". В дамското направление девойките на "Черноморец" ще гонят призово място заедно с "Ботев 2000", КПС "Варна", "Арда 2008" и "Локомотим Н.Н.". Жените ще се изправят срещу "Ботев 20004, КПС "Варна", "Арда 2008" и "Локомотив Н.Н.".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).