Казахстан решава за трио Стоичков - Мъри - Херо

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:24 / 23.01.2016
1317
Казахстан коментира ударно идеята Христо Стоичков да оглави националния отбор с помощници Станимир Стоилов ("Астана") и Димитър Димитров ("Иртиш").

Мъри и Херо вече подкрепиха с нетипичен за българската душевност плам кандидатурата на Камата - подобна футболна сплотеност е характерна повече за сръбските нрави например. Двамата се съгласиха да бъдат асистенти на Стоичков.

Изборът ще бъде направен от Казахстанската футболна федерация следващата седмица. Възможно е - макар още да липсва конкретна информация - вече да текат консултации на футболни чиновници с клубовете на Стоилов и Димитров дали ще приемат двоен ангажимент на треньорите.

Ако Казахстан избере Камата, ще се сдобие наведнъж с трима бивши селекционери на България. А ролята на помощници няма да ощети интересите на клубовете на Мъри и Херо. Иначе "Астана" и "Иртиш" не пускат двамата за селекционери.

Казахстанският сайт "Спортс" коментира: "Всяко гласуване, включително на сайта на федерацията, показва предпочитание към избор на чуждестранен специалист. Видимо по тази причина в медиите такива кандидати се натрупаха много.

Прозвучаха имената на Христо Стоичков (България), Лотар Матеус (Германия), Владимир Вайс (Словакия), Мортен Олсен (Дания), Ерве Ренан (Франция), Юрий Сьомин (Русия) и Жозе Коусейро (Португалия). Ако зададем на който и да било запалянко въпроса "Кой трябва да оглави националния отбор?", първи, разбира се, ще бъде Стоилов. На този треньор няма да разрешат да съвместява постовете в клуба и националния отбор. Трио Стоичков - Стоилов - Димитров, обаче ще изглежда твърде съблазнително."

Медията подчертава, че при българските специалисти няма да има езикова бариера както при Олсен и Ренан, да речем. "Спортс" изтъква и предимството на опита в местния футбол на Мъри и Херо, какъвто липсва на повечето други кандидатури.

По медийна информация от Казахстан българското трио е сред фаворитите, докато шансът на Вайс и Коусейро е нищожен.

Източник: в. „Труд”



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).