Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
В "Бургас Лейдис Клуб" тренират бъдещи звезди на българския футбол
Автор: Екип Burgas24.bg 10:28 / 29.01.2016Коментари (0)722
©
Зимна пауза в подготовката за състезателките на ФК "Бургас Лейдис Клуб" няма. 18 млади, красиви и най-вече талантливи момичета продължават да се трудят и тренират в очакване на предстоящите мачове от футболното първенство при дамите. И макар че шампионатът за жени ще се поднови чак след два месеца, възпитаничките на треньора Христо Каракашев усърдно се подготвят и с нетърпение броят оставащите дни до излизането си на зеления терен. 

Първият етап от подготовката преминава изцяло на закрито на изкуствено покритие в спортно-развлекателен център "Електра". Най-малката състезателка в клуба е 12-годишната Силвия Пантова - талантливо дете с голям потенциал, не крие треньорът Каракашев. Има още няколко доказали се млади футболистки с бъдеще и място в националния отбор на България. Основната цел на спортно-техническия щаб на "Бургас Лейдис Клуб" е израстването и реализацията на момичетата. Една от тях е Николета Бойчева, бивша националка, която наскоро се завърна от Германия, където практикува любимия спорт.

"Интересът на нежния пол към футбола е голям. Има желаещи да тренират. Понякога отношението на някои консервативни родители, които смятат че това е мъжки спорт и дъщерите им нямат място в него, спира децата да се занимават с този спорт," сподели известната международна футболна съдийка Гергана Видова.

Тя е съпруга на треньора и президент на бургаския клуб Христо Каракашев и когато е необходимо винаги консултира семейната си половинка както в спортно-техническо естество, така и в деликатните взаимоотношения с дамите.

Единственият бургаски женски футболен клуб "Бургас Лейдис Клуб" е с регистрация от 2011 г. С появата си на футболната карта на България в Бургас беше възроден този спорт сред дамите. Първото си участие в държавния спортен календар "Бургас Лейдис Клуб" записва година по-късно.

През миналата година възпитаничките на треньора Каракашев играха в четири турнира - два във възраст до 15 г. и два до 17 г. Дебютираха и в "А" първенството за жени, където играят десет отбора. През настоящата година клубът продължава надпреварата и в трите възрасти.

Тренировъчните занятия се провеждат от 13.00 часа в събота и неделя. Първият мач на бургазлийки от пролетния дял на първенството при жените е на 20 март. До подновяването на шампионата футболистките на "Бургас Лейдис Клуб" ще изиграят няколко контролни срещи







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: