Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Ексклузивно: Нефтохимик и Черноморец повеждат война срещу абсурдно предложение в новата наредба
Автор: Екип Burgas24.bg 15:35 / 15.02.2016Коментари (0)2244
Истинска война е на път да избухне в бургаските спортни среди, научи ексклузивно Burgas24.bg. Фитилът й ще бъде запален от вечните футболни врагове Нефтохимик и Черноморец, които за пръв път в историята ще застанат рамо до рамо. 

Те се заканиха да се обединят с всички колективни спортове в региона срещу скандални предложения в готвената наредба за финансово подпомагане на спортните клубове в Бургас.

Както съобщихме още преди два месеца, в бюджета на общината за 2016-а година са заложени около 1 млн. лв., които ще бъдат разпределени между клубовете под формата субсидии. 

Различното тази година е, че спортни клубове в града повече няма да използват базите безплатно, а парите ще се разпределят на базата на конкретни критерии, като постигнати успехи и развиване на детско-юношеския спорт.

Входираният на 8-и февруари тази година Проект на наредба за финансово подпомагане на бургаските спортни клубове предвижда разпределение на средствата в следното съотношение - 70% за колективните спортове и 30% за индивидуалните, както е било досега. 

Предвижданата делба обаче бе определена като крайно несправедлива на общинския съветник от ГЕРБ Румен Ангелов, който внесе в местния парламент предложение за изменение и допълнение на проекта.

Според него средствата за подпомагане на колективните и индивидуалните спортове трябва да бъдат разпределени 50 на 50. 

По думите му било "необяснимо и противоречащо с всякаква икономическа, финансова и чисто човешка логика 70% от предвижданите средства да отиват за 5 колективни спорта, докато за останалите клубове - над 50! - остават едва 30%".

Нещо повече! Ангелов не вижда как със 700 000 лева могат да се финансират едва 5-6 спорта, чието развиване на детско-юношески школи било "невярно и преднамерено", при положение, че спортовете, "които носели най-голяма спортна слава на Бургас", трябва да се задоволят с едва 300 хиляди лева.

В заключение общинският съветник дава за пример лекоатлетическите клубове, които тази година щели да вземат участие в над 55 турнири и първенства. Съвпадение или не - баща му, Румен Ангелов старши е президент на СК "Европул".

Представителите на колективните спортове в Бургас се обединиха около мнението, че твърденията му са неверни и меко казано обидни. Повечето от тях са категорични, че ако предложеното изменение бъде прието, са готови да преустановят дейността си. 

Всички те ще се съберат на извънредна среща, инициирана съвместно от Нефтохимик и Черноморец, за да обсъдят наредбата и готвените промени.

Разговорът ще се състои в сряда от 17:00 часа в сградата на общината, като на него ще бъдат поканени общински съветници, членове на Комисията по спорта, както и хора, ангажирани по темата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: