Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Успех за Григор Димитров на старта в Акапулко
Автор: Екип Burgas24.bg 08:10 / 24.02.2016Коментари (0)643
©
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира "Abierto Mexicano Telcel"с общ награден фонд от 1,551,830 долара. Шампионът от 2014-а, който е поставен под №7 в основната схема, преодоля съпротивата на американеца Денис Кудла, надигравайки го със 7-5 6-1 за час и 28 минути игра.

По този начин българинът си осигури чек за 19,000 долара и защити спечелените 45 точки от миналогодишното издание на надпреварата, а в опит да достигне отново до четвъртфиналите ще се изправи срещу световния №79 Доналд Йънг, който на старта отстрани Жил Мюлер с 6-3 6-3.

Срещата между двамата е трета в програмата на корт "Grandstand" и ще започне в четвъртък около 04:00-05:00 ч. сутринта българско време. Двамата се познават много добре и вече са изиграли общо шест мача помежду си, като предимството е на страната на Димитров, който води с 4-2 победи.

Днешният двубой стартира със сервис гейм за Григор, който набързо дръпна в резултата и поведе с 40-15, но след няколко неточности вече бе изправен пред шанс за пробив. Българинът отрази опасността, но последва още един брейкпойнт за Кудла, който този път бе реализиран след двойна грешка. В четвъртия гейм Димитров получи две възможности за рибрейк, но не успя да се възползва от тях и американецът поведе с 3-1.

Със стабилен сервис гейм българинът намали изоставането си, а след това отново притисна противника си от ретур, за да си гарантира аванс от 15-40. Този път Григор не сгреши и материализира още първия си брейкпойнт с чудесен уинър от ретур, след което спечели отново подаването си и за първи път в мача излезе напред в резултата.

При 4-3 Димитров за трети пореден път поведе с 15-40 от ретур, но този път американецът успя да достигне до дюс, след което неутрализира и още един шанс за пробив преди да затвори подаването си. След няколко спокойни гейма се стигна до 6-5, когато с агресивна игра Григор се добра до поредните си шансове за пробив, които тук бяха с цената на сетпойнт. Кудла съумя да отрази първата опасност, но при втората сгреши и Григор затвори частта в своя полза.

След двойна грешка Димитров допусна да се стигне до шансове за ранен пробив още при 1-1 във втория сет, но в следващите няколко разигравания заложи на агресивната игра и измъкна подаването си. Григор забърка американеца в маратонски 8-минутен гейм, в който пропусна два брейкпойнта, но при третия не сгреши и малко по-късно вече водеше с 4-1.

Българинът обаче нямаше никакво намерение да спира до тук и в шестия гейм за пореден път притисна американеца и си осигури поредна възможност за пробив. Димитров моментално реализира брейкпойнта, а при 5-1 не трепна, сервирайки за крайната победа.

Още по темата: общо новини по темата: 4
27.02.2016
26.02.2016
25.02.2016
25.02.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: