Звездичка" възражда женския футбол в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:00 / 25.02.2016
1115
Мил жест направи екипа на ДФК "Звездичка" към дамския футбол в морския град. По инициатива на председателя на школата Петър Алексиев, момичетата от "Бургус Лейдис клуб" бяха пременени от главата до петите с нова екипировка - за официални мачове и тренировъчни занимания.

Стойността на дарението не се конкретизира, но нуждата от такова е било крещящо, споделя шефката на тима Гергана Видова. Средствата са осигурени от изпитани приятели на ДФК "Звездичка", а талантливите последователки на най- популярния спорт получиха подаръците си от Александър Алексиев и Нено Ненов.

"Нека това даде нужното самочувствие на момичетата, а жеста ни да повлече крак за други спонсори", споделиха от ДФК "Звездичка". 

Клубът с най- монолитната може би ДЮШ у нас, неколкократно е протягал ръка на колежките си във времето, за всякакви каузи. Дарение от такъв тип- маркова спортна екипировка е запазена марка за клуба. 

Преди четири години фалиралия с днешна дата мол "Странд", отпусна 20 хиляди лева за прясно създадената тогава детска футболна школа. До стотинка парите отидоха за ушиването на разноцветни футболни екипи, които бяха дарени на общинските детски градини в морския град. 

Иначе "Бургус лейдис клуб" е нов проект, целящ възраждането на женския футбол, а ДФК "Звездичка" е верен партньор в каузата. Назад в годините бяха правени многократни опити Бургас да стане футболен център при нежния пол. Първо "Чайка", а после "Нафтекс" бяха имената на отборите със стара дата.

Мултимилионера Митко Събев лично се ангажираше към онзи момент да помага, беше изготвена и концепция. Проектът проработи съвсем кратко, а след ангажирането на Красимир Балъков всичко реално приключи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).