Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Габриела Петрова: Заставам с гордо вдигната глава, не съм опетнила България
Автор: Екип Burgas24.bg 13:26 / 28.03.2016Коментари (7)857
© Plovdiv24.bg
Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова даде днес официална пресконфоренция, на която представи подробности около положителната й допинг проба.

Пловдивчанката бе категорична, че е наясно със списъците със забранени вещества и е спряла да приема въпросния медикамент с мелдоний още в края на септември миналата година. Самият препарат обаче бе забранен в началото на 2016-а и лекоатлетката потвърди, че не го е използвала.

"Искам да кажа, че не съм дошла да се оправдавам за нещо, а съм дошла да кажа цялата истина. Прочетох поне десет различни версии. Заставам пред вас с гордо вдигната глава, защото не съм нарушила антидопинговите правила и не съм опетнила честта на България", заяви Петрова.

"През 2015 година аз съм употребявала медикамент, съдържащ мелдоний. В края на септември WADA обявява списък с веществата, които ще бъдат включени от 1 януари 2016 година. Всеки един ден от годината те знаят моето местонахождение и могат да ме проверят всеки ден. Аз съм длъжна да следя списъците и съм преустановила приема през септември месец. През 2016 година по никакъв съзнателен начин не съм се докосвала до този препарат", обяви пред медиите Спортист №2 на Пловдив за 2015 година.

Тя изрично подчерта, че не е със спрени състезателни права.

"От тези 140 спортисти, които са уличени в употреба на мелдоний, нито един не е наказан. Не съм наказана, не са ми спрени състезателните права. Поискано ми е обяснение и съм предоставила цялата информация на съответните органи. Изчакваме решение, но няма нищо конкретно", допълни още Петрова.
Още по темата: общо новини по темата: 5
04.08.2016
27.07.2016
18.04.2016
04.04.2016
29.03.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ГАБИ опитай пак , този път с нещо разхлабително.....
0
 
 
скапаните хамериканци пак буркат лаина
+1
 
 
води се няква кампания сресту сустезателките от източна европа, русия понейе знаят че са доста по напред и се опитват да ги отстранят то е ясно
+2
 
 
Браво!!!Но и да си я опетнила,какъв е проблема,тя България е толкова зле че.....Успех!!!
+6
 
 
На всички вече снана ясно ,че не става дума за спорт ,а за политика! В съвремието абсолютно всички взимат,но се хващат ,,правилните''(РУСИЯ,Източна Европа). Може би,С.Уйлямс,която прилича на полу-жена,полу-маймуна е на витамин с? Или Юс.Болт на банани?
+4
 
 
Нещо повече. Оказа се, че тези от световната антидопингова организация, по признанието на нейния шеф, не са изучили достатъчно това лекарство(не е допинг в прекия смисъл!, а лекарство). Следите от мелдония остават в организма за 6 месеца. А забраната е от септември. Вижте сега резултата. Вместо да изчакат да преминат тези 6 месеца, отдавна взеха да обявяват нарушителите. Както са я подкарали там, ще включат простия аспирин и сиропа за кашлица в забранения списък. Идиотизъм!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 28.03.2016 г.
+3
 
 
Само така, Габи! Тея от WADA - ДГД!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: