Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
18-годишен връща Бургас в шампионата по мотоциклетизъм
Автор: Екип Burgas24.bg 11:23 / 06.04.2016Коментари (2)1293
©
18-годишният Янислав Димитров от Бургас ще дебютира в Балканския и Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, първите кръгове на които ще се проведат този уикенд (9-10 април) на пистата Долна Митрополия край Плевен.

Младият състезател ще застане на стартовата решетка в клас F600 с чисто нов мотоциклет Yamaha R6, а зад себе си има стабилната подкрепа на представителите на Несебър мото и MotomaniaBG.

Основно с подготовката на състезателя и мотоциклета се занимава екипът на MotomaniaBG, който тепърва започва да развива професионална състезателна дейност. Те имат сериозни намерения да направят Димитров успешен състезател и да му помогнат да получи повече шансове за състезания в чужбина.

"Нещата се случиха благодарение на усилията на много хора, екипът не е малък. Смятаме, че Янислав е момче с голям потенциал и се надяваме наистина да го разкрие в хода на сезона. В Бургас има доста талантливи момчета, които могат да станат много добри състезатели и да постигнат силни резултати. Идеята е да помогнем с каквото можем на всеки, който има хъс и желание да развие потенциала си. Все още сме ентусиасти, засега не гоним победа. Естествено класиране на стълбичката, ще е много голям успех, но целта ни е подобряване на резултатите със всеки старт!" - заяви един от представителите на MotomaniaBG Велислав Райков.

"Запалих се по моторите от баща ми, който също е моторист", казва Янислав.

"Той ми купи мотор и когато по-късно забеляза потенциал в мен, ми подари собствената си Honda Hornet 600. През лятото на 2015 карах на любителски писти с приятели, някои от които са бивши състезатели. Тогава към края на сезона споделих на един от тях (Станислав Димитров - Цъки), че много бих искал да се състезавам професионално. Той ми помогна много, като намери спонсори в лицето на Велислав Райков и Веселин Емандиев", допълва младият състезател.

"Подготовката премина с много труд и позитивизъм за всички. Обсъждахме с часове кое ще е най-добро за мен и мотоциклета. Машината, с която ще участвам е Yamaha R6 и е коренно различна от Honda-та, която карах досега. Изцяло нова рамка с различен център на тежестта, ново окачване, електроника, спирачки. Оборудвана е със специални спойлери, които са доста по-леки от останалите. Постепенно започнахме да работим по спирачките, двигателя и визията на мотора. Тепърва предстои да направим "настройките". Харесва ми, защото е много чувствителен на спиранията и в същото време стабилен в завоите - фактори, които мисля, че ще са голям плюс за мен в шампионата", каза още Янислав.

"Това ми е първо състезание в Долна Митрополия и целите ми са да опозная както пистата, така и конкуренцията в клас F600. Целта ми този сезон е да завърша успешно и без контузии шампионата и оттук нататък да се представям все по-успешно, а защо не и да представям България на световни шампионати като Superbike, например. Мисля, че ако се представям добре и оправдая доверието на хората зад мен, ще мога да постигна много", завърши Димитров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж
Голяма победа за Черноморец!
Три победи за родните тенисисти на международен турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: