Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Ексклузивно: Мунгай ще консултира бургаски отбори как да забогатяват
Автор: Екип Burgas24.bg 17:36 / 07.04.2016Коментари (0)1979
© Burgas24.bg
Скандалният италиански импресарио Виторио Мунгай, който се кълнеше, че ще докара Борусия Дортмунд в Бургас , ще направи академия на Милан и доведе Папата в Дебелт, отново напомни за себе си.

Точно десет месеца след фиаското, което сътвори, оставяйки без заплати десетки отрудени женички от фирмата за спортни облекла "Италспорт" на улицата, "бизнесменът" и съдружничката му Пенка Унгурова стартират нов "грандиозен проект", научи Burgas24.bg.

Този път колоритното дуо се е захванало с амбициозната задача да търси спонсори на спортните клубове у нас и да ги консултира по финансови въпроси.

"Лесно ли намирате спонсори за клуба си? Как да оптимизирате разходите на отбора? Как да станете отбор-сателит на професионален италиански тим?", гласи обявата, с която Мунгай и Унгурова рекламират услугите си в социалните мрежи.

Те обещават безплатна консултация, но само като кукичка за шарани. След това предлагат търсене на локални и национални спонсори, финансови ресурси, летни и подготвителни лагери... разбира се срещу съответното заплащане.

В описанието на дейността си предприемачите посочват, че фирма "Делтумспорт" ЕООД е създадена през 2011-а година и има офиси на бул."Христо Ботев" в Бургас и Карпи (Италия). Основно се занимава с консултиране на отбори от всички видове спорт с цел подобряване на икономическите показатели и визията им.

Справка на Burgas24.bg установи, че като собственик е регистриран 25-годишният Ясен Николаев Георгиев. От наш източник знаем, че това е синът на Пенка Унгурова, подвизаваща се днес под името Пепи Цончева. Момчето е студент в Дания и едва ли предполага в какво е въвлечено.

Мунгай и Унгурова пък нямат нищо на свое име, след като публично бяха разобличени и погнати от Инспекцията по труда и НАП. Финансовия отчет на основната им фирма "Италспот" ЕООД за 2014-а година показва, че само към доставчици има задължения за 300 хил.лв. , а имат натрупан и счетоводен пасив за 1,3 млн.лв.

Те бяха натирени от сградата, в която се помещаваха, тъй като не бяха плащали наем от месеци, а дългове им набъбваха с всеки изминал ден. Тогава Мунгай обеща, че ще премести фирма "Италспорт" ЕООД, която формално се водеше собственост на партньорката му, но всъщност се управляваше от него, в по-голяма сграда и ще върне на работа служителите, които от месеци не бяха взимали и стотинка.

Вместо това той продаде компанията си на символична стойност на никому неизвестната Катерина Предьова. 32-годишната жена е от Панагюрище, живее на ул. "Нистор Ружеков" в семпла къщичка, показа репортерска справка.

Не е ясно дали е бушон или ще възражда фирмата, но съдейки по активността на "Италспорт" ЕООД, тя по-скоро отива към фактически фалит. Интересен факт е, че и другата фирма, с която Мунгай оперираше - "Италспорт Уно" ООД също е прехвърлена на въпросната Катерина Предьова.

Виторио Мунгай е печално известен във футболните среди в областта. На два пъти ексцентричният италианец се самопровъзгласи за шеф на футболната емблема на Бургас - Нефтохимик, но и двата пъти беше позорно изгонен.

Той се опита да посегне и на Черноморец, предлагайки детско-юношеската школа да бъде затрита и на нейно място да бъде основана академия на Милан. В опитите си да привлече внимание Мунгай се заричаше дори да превърне първия отбор в сателит на немския гранд Борусия (Дортмунд), но щедрите му обещания предизвикваха по-скоро насмешка и съжаление.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров взе втория сет срещу Фриц с кански мъки
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Българи се наредиха шести на СК по спортна акробатика в Бургас
Впечатляващо! Янко Янков разби нов конкурент в Звезде Гранда и доближава финала
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: