Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Ето кои са най-добрите фехтовачи в Бургас и региона
Автор: Екип Burgas24.bg 15:26 / 18.04.2016Коментари (0)1046
©
В спортна зала "Никола Станчев" в Бургас Фехтовален клуб "Корсар" организира и проведе поредното по рода си за регион Бургас отборно училищно първенство по фехтовка (ОУПФ). В него взеха участие отбори от училищата в Бургас, Несебър, Поморие и Стара Загора.

То се проведе в два кръга. Първият беше групова фаза. Там 10-те отбора се изправиха помежду си по схемата "всеки срещу всеки", за да определят местата си за влизане във финала, който се проведе на елиминационен принцип.

След много интересни и изпълнени с емоции срещи на финалната пътеката се изправиха отборите на СОУ "Св.св.Кирил и Методий" - Бургас и техните съперници от ОУ "Антон Страшимиров" също от Бургас, за да решат кое училище ще влезе в историята като третото спечелило преходната купа "Млади Мускетари".

Във финалният двубой отборите дадоха всичко от себе си за да могат да занесат трофея в своята витрина и той да остане там до следващото издание на първенството. След 20:17 точки носител на купата стана отборът на СОУ "Св.св.Кирил и Методий" - Бургас в състав Георги Златаров, Кристина Миланова и Никола Миланов, втори е отборът на СОУ "Антон Страшимиров"- Бургас в състав Аня Кирова и Михаела Николова.

Ето и крайното класиране:

1. СОУ"Св.св. Кирил и Методий" - Бургас

- Георги Златаров

- Кристина Миланова

- Никола Миланов

2. ОУ"Антон Страшимиров" - Бургас

- Аня Кирова

- Михаела Николова

3. СОУ"Св.св. Кирил и Методий" - Бургас

- Александър Янев

- Калоян Стоев

- Йосиф Караджиян

4. ОУ"Васил Априлов" - Бургас

- Виктор Китенов

- Александър Костадинов

5. СОУ"Любен Каравелов" - Несебър

- Божидара Константинова

- Теодор Дунебабин

6. СОУ"Иван Вазов" - Поморие

- Габриела Захаринова

- Кристалин Железчев

- Арсений Заякин

7. СОУ"Железник" - Стара Загора

- Жулиан Колев

- Тони Маланов

По-късно се проведе и първото по рода си Гимназиално отборно първенство по фехтовка. В него взеха участие два отбора, отбора на ПМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас в състав: Кристиян Стоянов, Мария Симеонова и Йоана Митева и отбора на Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" Бургас в състав: Антония Сарафова и Петър Иванов

След оспорвана битка купата и титлата първи шампион в Гимназиално отборно първенство по фехтовка взе отбора на Гимназия с преподаване на немски език "Гьоте" Бургас.

Освен това организаторите проведоха още едно интересно събитие - дипломиране на новите малки фехтувачи от регион Бургас. Раздадени бяха Свидетелства за успешно завършване на първи етап от обучението на децата трениращи фехтовка и представили се добре пред изпитващата комисия.

На изпита присъстваха младите фехтувачи на възраст от 4г. до 15г и техните родители. Те смело показаха своите умения и заслужено получиха своите дипломи от официалните гости присъстващи на събитието.

Искрено благодарим на хората, които вложиха от сърцето си енергията необходима за организирането и допринасянето на емоции за всички деца и родители: Радостин Станчев - треньор; Веселин Добрев - треньор; Кирил Захаринов - треньор; Гергана Христова; Състезанието се проведе със съдействието на Община Бургас, Фехтовална академия "Васил Етрополски" и фехтовален клуб "Корсар".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Виктория Томова търси рекорд на Ролан Гарос днес
Григор Димитров атакува трети кръг на Ролан Гарос днес
Следващият опонент на Григор Димитров шокиращо победи Карлос Алкарас на клей
Уникална! Виктотрия Томова разби 18-ата в света на Ролан Гарос
Уникална! Виктория Томова разби 18-ата в света на Ролан Гарос

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: